Rizeli Nuriye 82 Türk'ü kurtardı!

Merkez Mahallesi’nde oturan ev hanımı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan’da haksız bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandığına inandığı eşini kurtarmak için başlattığı olağanüstü mücadele sayesinde eşini 7 ay kaldığı cezaevinden kurtarırken Gürcistan cezaevlerin

Rizeli Nuriye 82 Türk'ü kurtardı!

Merkez Mahallesi’nde oturan ev hanımı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan’da haksız bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandığına inandığı eşini kurtarmak için başlattığı olağanüstü mücadele sayesinde eşini 7 ay kaldığı cezaevinden kurtarırken Gürcistan cezaevlerinde yatan 82 tutuklu ve hükümlü Türk vatandaşının da özgür kalmasına vesile oldu.

TEDAVİYE GİDİYORDU

Rize'de oturan Hamza Kaputoğlu (49), ayaklarında oluşan ezgamadan kurtulmak için bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 3 Ekim 2010 tarihinde Gürcistan'a gitmek üzere yola çıktı. Özel aracıyla Batum'a giden Kaputoğlu'nun otomobili Sarp Sınır Kapısı’nda, Gürcistan polisi tarafından arandı. Arama sonucunda araçta 00.16 gram eroin bulunduğu gerekçe gösterilerek Hamza Kaputoğlu gözaltına alındı. Talihsiz adam alınan ifadesi sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DERNEK KURDU, MÜCADELEYE BAŞLADI

Eşinin komploya kurban gittiğine ve haksız yere cezaevine konduğuna inanan Nuriye Kaputoğlu, yaşananları ortaya çıkarmak için büyük bir mücadeleye başladı. Kaputoğlu, ferdi olarak aşındırdığı Türk ve Gürcü makamlarından bir sonuç alamadı. Kapılar yüzüne kapandı. Bunun üzerine, kendisi gibi aynı şekilde bulunan tutuklu ve hükümlü yakınlarını bir araya toplayan Kaputoğlu, 2011 yılının şubat ayında "Gürcistan Mağdur Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"ni kurdu ve başkanlığa seçildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA GÜNDEME GELDİ

Dernek başkanı Kaputoğlu, "Yaptığımız bu mücadele meyvesini verdi. Girişimlerimiz sonucu Türkiye ile Gürcistan arasında bu konuda diplomatik düzeyde, bakanlar arasında görüşmeler başladı. Burada Başbakanımız Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun büyük katkıları oldu. Ben yaşananları gözler önüne serdim, onlar son noktayı koydular. İki devlet arasında yapılan bu görüşmeler sonucu 2011 yılının mart ayında serbest bırakılmalar başladı. İlk etapta 2 kişiyle başlayan tahliyeler bugün 82 kişiye kadar ulaştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler