Rizeli mucitten 'civciv' makinası!

 Rize'de Mehmet Ali Mert isimil şahıs 10 TL’ye hurdacıdan aldığı buzdolabı ile kuluçka makinesi yaptı. Rize’nin Muradiye beldesinde oturan Mehmet Ali Mert , hurdacıdan 10 TL karşılığında aldığı buzdolabını kuluçka makinesine çevirdi. Mert, tamamen kendi t

Rizeli mucitten 'civciv' makinası!

 

Rize'de Mehmet Ali Mert isimil şahıs 10 TL’ye hurdacıdan aldığı buzdolabı ile kuluçka makinesi yaptı. 
Rize’nin Muradiye beldesinde oturan Mehmet Ali Mert , hurdacıdan 10 TL karşılığında aldığı buzdolabını kuluçka makinesine çevirdi. Mert, tamamen kendi tasarımı olan makine ile civciv yetiştiriyor.
İlginç tasarımının hayvan sevgisinden kaynaklandığını belirten Mert, “Bu iş tamamen hayvan sevgisiyle meydana geliyor. Burada değişik hayvanlarla uğraşan bir insanım. Aabalığından tut, ördeklerine, tavuklarına, köpeğine kadar bir çok hayvanım var. Kuluçka mevzusunu sürekli araştırıyordum. Derken bir gün yapma kararı aldım. Birkaç denemeden sonra bu en son yaptığım makine gayet profesyonel oldu. Tam otomatik bir makine. 10 liraya hurdacıdan bir buzdolabı aldım. Boyatarak ısıcamını monte ettim. İnternet üzerinden temin ettiğim elektronik donanım ile kullanılabilir hale getirdim. Yumurtaları doldurduk, 18 gün sonra civcivler yumurtalardan çıkıyor” dedi.
Mert, hobi olarak geliştirdiği makineyi artık ticari olarak kullanmaya başladığını belirterek, “10 TL’ye aldığım buzdolabına 400 TL masraf ederek bu makineyi geliştirdim. Hobi olarak başlamıştım. Şimdi sürekli civciv üretip satıyorum. Bu işten para kazanmaya başladım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler