Rizeli mucit buluşuyla umut oldu

Rizeli elektrik ustası kendisi geliştirdiği basit bir makine ile bir çok elektrik ustasını zahmetten ve yüksek maliyetten kurtardı.Karadeniz insanı hayatın zorluklarına karşı geliştirdiği pratik çözümlerle dikkat çekmeye devam ediyor.  Rize’nin Muradiye B

Rizeli mucit buluşuyla umut oldu

Rizeli elektrik ustası kendisi geliştirdiği basit bir makine ile bir çok elektrik ustasını zahmetten ve yüksek maliyetten kurtardı.

Karadeniz insanı hayatın zorluklarına karşı geliştirdiği pratik çözümlerle dikkat çekmeye devam ediyor.
 
cakar1.20120321104008.jpg
 
Rize’nin Muradiye Beldesi’nde ikamet eden İbrahim Çakar isimli Elektrik Ustası elektrik motorlarının onarımında ‘çektirme’ olarak tabir edilen insan gücü ve maliyet gerektiren bir uygulamayı kendisi geliştirdiği basit bir makine ile son derece pratik hale getirdi.
 
Otomobil krikolarına değişik aparatlar takan usta, motor kasnağı başta olmak üzere bir çok makinenin sökülmesini son derece kolay hale getirdi. Çevresinde ‘Mucit İbo’ olarak bilinen İbrahim Çakar geliştirdiği sistem ile bir çok ustayı zahmetten ve yüksek maliyetten kurtardı.
 
Çakar yaptığı açıklamada, “Çektirme işlemleri için yüksek rakamlar talep ediliyordu. Hem yüksek maliyet hem de insan gücü gerekliydi. 30 TL’lik krikolara bir takım ilaveler yaparak bu sorunu çözdüm. İsteyen herkese bu konuda yardımcı olabilirim” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel