Rizeli kafaya taktı bir kere!

İkizdere ilçesinde Ekşioğlu Vakfınca 1-3 Ağustos'ta 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenecek "17'inci Ululararası Ovit Yayla Şenlikleri"nde rekor denemesi yapılacak.Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl şenlikte bir ilki yaş

Rizeli kafaya taktı bir kere!

İkizdere ilçesinde Ekşioğlu Vakfınca 1-3 Ağustos'ta 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenecek "17'inci Ululararası Ovit Yayla Şenlikleri"nde rekor denemesi yapılacak.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl şenlikte bir ilki yaşayacaklarını belirtti.

Şenlikte ikram edilecek 3,5 ton kavurmanın pişirileceği 630 kilogram ağırlığında, 2,65 metre çapındaki kazan için Ovit Yaylası'nda hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Ekşi, kazan için Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilciğine yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Kazanla Guinness Rekorlar Kitabına girerek Ovit'in adını tarihe yazdıracaklarını kaydeden Ekşi, "Kazanda pişirilecek 3,5 ton kavurma halka ikram edilecek. Ovit Yaylası ve Ekşioğlu Vakfı'nı dünya bir kez daha tanıyacak. Amacımız bölge turizmine katkı sağlamak" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel