Rizeli Işıklar ailesinin en acı bayramı

Işıklar ailesi, bayram tatili için geldikleri Rize’de bayrama ailenin 13 yaşındaki oğlu Efecan’ı sel sularında kaybetmenin acısı ile girdi. 

Rizeli Işıklar ailesinin en acı bayramı

İstanbul’da yaşayan Işıklar ailesi, bayram tatili için geldikleri Rize’de bayrama büyük bir acı ile girdi. Rize’nin Fındıklı ilçesi Beydere köyünde 1 Eylül'de yaşanan selde heyelan tehlikesi altındaki evlerinden çıkarak kurtulmaya çalışan Hülya Işıklar, 3 yaşındaki kızı ve 13 yaşındaki oğlu Efecan ile güvenli bir yere ulaşmaya çalıştı. Hülya Işıklar köylülerin de yardımı ile 3 yaşındaki kızını kurtarırken, Efecan ise elinden kayarak sel sularında kayboldu. Efecan’ın sel sularına kapılarak kaybolmasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen herhangi bir ize rastlanılmadı. Köyde ve köyden denize kadar uzanan dere boyunda AFAD, AKUT, balık adamlar ve kadavra köpekleri ile detaylı aramalar yapıldı. Ancak tüm arama çalışmalarına rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Bayram dolayısı ile bir gün ara verilen arama çalışmalarının bayramın ikinci gününde kadavra köpekleri ile sürdürüleceği öğrenildi.

Acılı anne, bayram için geldikleri Rize’de bayramın artık kendileri için hiçbir anlam taşımadığını belirterek, “Biz evdeyken birden yağmur başladı. Ben Rizeli değilim. Bayram tatili için gelmiştik. Hayatımda hiç bu kadar fazla yağmur yağdığını görmemiştim. Ne yaşadığımızı şaşırdık. Çok korkmuştuk, oğlum çok panik yapmıştı. Olayın olduğu yere kadar yavaş yavaş yürüdük. Köylülerin yardımı ile kızımı kurtardık. Oğlumu da kurtarmaya çalışırken elimden kaydı ve sel sularının arasında kayboldu” dedi.

OĞLUMUN CESEDİ BULUNSAYDI...

Hülya Işıklar, bayram yaşayamadıklarını, oğlunun cesedinin bulunmasının bayramları olacağını söyleyerek, “Bayram tatili için gelmiştik. Çocukların köy ortamına alışması için biraz erken geldik. Burada derede yüzüp eğleniyorlardı. Bayram arifesi eşim gelecekti. Niyetimiz bayramda güzel bir tatil geçirmekti ama olmadı. Bugün belki bayram. Ama bizim için bayram değil. Bayramın bizim için bir önemi kalmadı. Oğlumun cesedi bulunsaydı belki o zaman iki bayram birlikte edecektim. Ama oda olmadı” diye konuştu. 

Baba Erdinç Işıklar ise, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu ancak oğlunun cesedinin bulunamayışının kendilerine daha fazla üzüntü verdiğini belirterek, oğlunun cesedinin bulunmasını istediğini dile getirdi.

ARKADAŞLARIYLA BAYRAM PLANLARI YAPMIŞ

Efecan Işıklar'ın sel sularına kapılarak hayatını kaybetmeden önce köyde tanıştığı arkadaşları ile bayram planları yaptığı öğrenildi. Efecan’ın arkadaşları, “Köyde hoca izinli olduğu için bayram namazını kendisi kıldırmak istediğini söylemişti. Bayram günü ilçe merkezine inip eğlenecektik. Alışveriş yapacaktık. Bunları planlamıştık ama olmadı. Derede yüzmeyi çok seviyordu. Ölümü de çok sevdiği derede oldu” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler