Rizeden gelen tabancayla İsviçre'de dehşet saçtı

 İsviçre’nin Basel kentinde bir aile trajedisi yaşandı.  Basel’in Türk mahallesi olarak adlandırılan Küçük Basel (Klein Basel) semtinde fırıncılık yapan ve döner büfesi işleten 29 yaşındaki Erol B. Pazar günü akşamüzeri ayrı yaşadığı karısı Zeynep B’nin e

Rizeden gelen tabancayla İsviçre'de dehşet saçtı

 

İsviçre’nin Basel kentinde bir aile trajedisi yaşandı. 
 
Basel’in Türk mahallesi olarak adlandırılan Küçük Basel (Klein Basel) semtinde fırıncılık yapan ve döner büfesi işleten 29 yaşındaki Erol B. Pazar günü akşamüzeri ayrı yaşadığı karısı Zeynep B’nin evine gelerek, sekiz aylık kızını görmek istediğini söyledi. Evde çıkan tartışmada, 2010 yılında evlendiği ve bir süredir ayrı yaşadığı karısının boşanma önerisi üzerine Erol B., tabancasını çekip kayınpederini öldürdü, kayınvalidesi ve karısını da ağır yaraladı. Genç adam yatak odasında uyuyan sekiz aylık kızına ise dokunmadı. 
 
Basel Polis komiseri René Gsell’den edinilen bilgilere göre, üç aya yakın bir süre önce karısının ayrılık kararı alması üzerine arabayla memleketi Rize’ye giden Erol B., akrabalarının teşviki ile burada kendisine bir silah temin etti. İsviçre’de Türklerin yasal olarak hiçbir surette silah edinmeleri mümkün değil. Erol B., Rize’den temin ettiği silahı İsviçre’ye arabasında getirdi. Eşinin bir başkası ile görüştüğü için kendisinden ayrılmak istediğini düşünen Erol B., Pazar günü bir süredir ayrı yaşadığı karısını sekiz aylık kızını görme bahanesiyle ziyaret etti.
 
Erol B. Almanya’dan kızlarını ziyarete gelen kayınpederi ve kayınvalidesiyle karşılaşı. Erol B. karısının bir başkasıyla görüştüğü şüphesi olduğunu söyleyerek evdekilerle tartıştı. Zeynep B.’nin kesin olarak boşanmak istediğini söylemesi üzerine tabancasını çeken Erol B. evdekilere ateş açtı. Erol B., kayınpederini öldürdü, kyınvalidesi ve karısını da ağır yaraladı. Yatak odasına uyuyan kızına dokunmayan Erol B. daha sonra dışarı çıkarak, tabancada kalan diğer mermilerle havaya ateş etti. Çevreden görenlerin polise haber vermesi üzerine kaçmadan olay yerinde bekleyen Erol B. polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Kayınvalide ve Zeynep B.'nin hastanede tedavilerinin sürdüğü, kayınvalidenin sağlık durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel