Rize'deki yetim çocuklara ev!

Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde geçen yıl 26 Ağustos tarihinde meydana gelen sel felaketinde çay işçisi olarak kaldıkları evin toprak altında kalması sonucu yaşamlarını yitiren Serdar ve Sonay Pehlivan çiftinin Güneysu’da dedelerinin yanında kalan 2 küçük ç

Rize'deki yetim çocuklara ev!

Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde geçen yıl 26 Ağustos tarihinde meydana gelen sel felaketinde çay işçisi olarak kaldıkları evin toprak altında kalması sonucu yaşamlarını yitiren Serdar ve Sonay Pehlivan çiftinin Güneysu’da dedelerinin yanında kalan 2 küçük çocuğuna valilik sahip çıktı. Dede Celal Pehlivan’ın uğraşları sonucu durumu öğrenen Rize Valiliği çocuklara maaş bağlattı, 2 çocuğa verilmek üzere de TOKİ’den bir afet konutu satın aldı.

Gündoğdu Beldesi’nde geçen yıl meydana gelen sel felaketinde 13 kişi öldü, 1 kişi de sel sularına kapılarak kayboldu. Felakette çay işçisi olarak çalıştıkları ve geçici süreli kaldıkları evleri toprak altında kalan 22 yaşındaki Sonay ve eşi, 27 yaşındaki Serdar Pehlivan öldü. Evi hasar gören tapu sahipleri TOKİ’den afet konutu almaya hak kazanırken, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden çift konut için hak sahibi olamadı. Çiftin geride kalan çocukları, 5 yaşındaki Kayra ve 2 yaşındaki Ümran ise dedeleri Celal Pehlivan’ın Güneysu ilçesinde kiralık olarak kaldığı küçük bir evde yaşamaya başladı. Çocukları sel felaketinin üzerinden geçen 6 aylık sürede kimse arayıp sormadı.

DEDE VALİYE GİTTİ, ÇOCUKLAR HATIRLANDI

Çocukların dedesi Celal Pehlivan bir süre önce Rize Valiliği’ne başvurdu, kendilerini kimsenin arayıp sormadığını anlattı. Bunun üzerine harekete geçen Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun talimatı ile yetim kalan iki çocuğa toplam 450 TL aylık maaş bağlandı, ardından Güneysu ilçesinde daha önce TOKİ tarafından yaptırılan ve boş kalan 1 dairenin 40 bin liraya satın alınarak çocuklara verilmesi için çalışma başlatıldı. Çocukların velayetinin mahkeme kararı ile dedesi Celal Pehlivan tarafından alınması ardından evin tapu kaydının 2 küçük kardeşin üzerine yapılacağı belirtildi.

"HİÇ KİMSE BUGÜNE KADAR BİZE GELMEDİ"

Oğlu ve gelinini sel felaketinde kaybeden 57 yaşındaki Celal Pehlivan, çok istemelerine rağmen resmiyette afet konutu için hak sahibi olamadıklarını belirterek, şöyle dedi;

"Afetin ilk gününden itibaren Gündoğdu’ya ilgi gösterildi. Afetin boyutu büyüktü. Biz burada unutulduk. Güneysu’da böyle bir afetten dolayı iki yetim kalmış, bu kimsenin aklına gelmedi. Kimse halimizi hatırımızı sormadı. Uğraşmasam daire de çıkmazdı, çocuklara maaş ta bağlanmazdı. Tek gelirim emekli maaşım. 300 lira kira veriyorum. Bu çocukların yarın eğitim masrafı var. Aç kalmayacaktık belki ama böyle kendi halimizde yoğrulacaktık. Girişimlerimiz üzerine sağ olsun vali devreye girdi. Çocuklara maaş bağlandı, afet konutu alımı için çalışma başlatıldı. Valiye çok teşekkür ediyorum."

AFET KONUTU BEDELSİZ ÇOCUKLARA VERİLECEK

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise, TOKİ’ nin Güneysu ilçesindeki afet konutlarında boş kalan 1 dairenin valilikce satın alınarak, bedel alınmaksızın çocuklara verileceğini ve tapu işlemlerinin ardından dairenin teslim edileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel