Rize'deki soygun facia çıkarıyordu

Olay günün ilk saatlerinde Rize'nin Ekrem Orhan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir tüpçü dükkanında başlayan yangın, dükkana 30 metre uzaklıktaki Tophane Polis Merkezi'nde görevli nöbetçi polis memurları tarafından fark edilerek itfai

Rize'deki soygun facia çıkarıyordu

Olay günün ilk saatlerinde Rize'nin Ekrem Orhan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir tüpçü dükkanında başlayan yangın, dükkana 30 metre uzaklıktaki Tophane Polis Merkezi'nde görevli nöbetçi polis memurları tarafından fark edilerek itfaiyeye haber verildi.

Olay yerine zamanında gelen itfaiye ekipleri yangını faciaya dönüştürmeden söndürdü. Yanan dükkanda onlarca LPG tüpü bulunduğu, tüplerin patlaması halinde çevrede büyük bir facianın yaşanabileceği belirtildi.

Yangının söndürülmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede ustaca planlanmış bir soygun ortaya çıkartıldı. Polis merkezinin bitişiğinde bulunan binanın kalorifer dairesinde, daha önceden kalorifer tesisatı için açılmış delikten giren soyguncunun, tüpçü dükkanının duvarını delerek önce tüpçü dükkanına girdiği, ardından tüpçü dükkanının duvarını delerek bitişiğinde bulunan büfeye girdiği tespit edildi.

Büfeden 10 bin TL tutarında sigara ve para çalınırken, olay sonrası yapılan incelemede çalınan mallar aynı binanın çatısında zulalanmış olarak bulundu. Olayla ilgili olarak binada ikamet eden R.B. (27) gözaltına alındı. R.B. Tophane Polis Merkezi'nde alınan ilk ifadesinin ardından Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. R.B.'nin verdiği ifadesinde suçu kabullenmediği, soygunun kendisinin işlemediğini belirttiği öğrenildi.

Olay yerinde bulunan görgü şahitleri ve mahalle sakinleri, büyük bir faciadan dönüldüğünü, tüplerin patlaması halinde bir çok kişinin hayatını kaybedebileceğini belirttiler. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel