Rize'deki sel can aldı!

Rize' de sel felaketi sonrası meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 52 yaşındaki Necihan Aksu' nun cesedi bulundu

Rize'deki sel can aldı!

Rize'de, dünden beri etkili olan sağanak yağmur sonucu bir kişi hayatını kaybederken, bölgede büyük maddi zararlara neden olduğu belirtildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Vali Hacımüftüoğlu, 24 Eylül günü Rize Merkez İlçe ve köyleri ile Çaykent beldesinde etkili olan aşırı sağanak yağmur sonucu sel ve heyelanların oluştuğunu belirterek, "İlimiz Merkez Kırklartepe köyünde sel sularına kapılan 1959 doğumlu Necihan Aksu isimli vatandaşımızın cesedine arama kurtarma ekiplerince bugün sabah saatlerinde ulaşılmıştır" dedi.

Yazılı açıklamada, Rize Merkez Yukarı Kaplıca Mahallesi Kalafatlar mevkiinde mahsur kalan 11 kişiye arama kurtarma ekiplerince 25 Eylül 2011 Pazar günü saat 04.00 itibariyle ulaşılmış olup bugün helikopterle kurtarıldığı belirtildi. Açıklamada, meydana gelen bu afetin geçen yıl Gündoğdu beldesinde meydana gelen afetten, etki alanı ve meydana gelen maddi zarar bakımından çok daha büyük olduğu ifade edildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yazılı açıklamasında,
ilk tespitlere göre 200 konutun oturulamayacak derecede hasar gördüğü belirtilerek şu bilgiler yer aldı: "Bununla bağlantılı olarak yaklaşık 250 kişi risk altındaki bölgelerden güvenli bölgelere nakli sağlandı. Şu an itibariyle birçok yerleşim yerinin yolu sel,heyelan ve dere taşkını sonucu kapalı. Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları ve birçok belediyemize ait iş makineleri ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

Rize'de, aşırı yağmur sonrası oluşan sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Necihan Aksu'nun (52) evine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Merkeze bağlı Çaykent beldesi Kırklar köyünde evinin arkasında oluşan su birikintisini boşaltmaya çalışırken aniden gelen sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Necihan Aksu'nun evine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar taziye ziyaretinde bulundu.

Olayın gerçekleştiği yerde incelemelerde bulunan vali ve milletvekillerine bilgi veren kayınpeder Ziya Aksu, gelininin sele nasıl kapıldığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel