Rize'deki korkunç kazada duruşma günü

Kaza, Rize’nin Kavaklı Mahallesi’nde 5 ay önce meydana geldi. Samet T.’nin (22) kullandığı araç takla atarak yol kenarında bulunan üç çocuk annesi Zemzem Karali ve eltisi Meryem Karali’nin üzerine düştü. Kaza, Zemzem Karali'nin ölümüne, Meryem Karali’nin

Rize'deki korkunç kazada duruşma günü

Kaza, Rize’nin Kavaklı Mahallesi’nde 5 ay önce meydana geldi. Samet T.’nin (22) kullandığı araç takla atarak yol kenarında bulunan üç çocuk annesi Zemzem Karali ve eltisi Meryem Karali’nin üzerine düştü. Kaza, Zemzem Karali'nin ölümüne, Meryem Karali’nin de ağır yaralanmasına neden olmuştu.

Olayın zanlısı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi öğrencisi Samet T., 1. duruşmada serbest kalırken mağdur yakınları Rize Adliyesi’nde gerginliğe neden oldu.

Sanık avukatı, güvenlik gerekçesi ile duruşmanın başka bir ile alınması talebinde bulunurken, mağdur tarafın avukatı sanık hakkında alınan tutuklama kararının reddini talep ederek duruşmanın başka ile alınmak istenmesine itiraz etti.

Korkunç kazanın 2. duruşması bugün Rize Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, mahkemenin başka bir ile alınması kararı reddedilirken zanlının tutuklu yargılanması talebi reddedildi.

TANIK “100 KM HIZ VARDI”
Sanığın katılmadığı duruşmada kazanın tanıkları dinlendi. Tanıklardan İ.D., zanlının azami 50 km hızla gidilmesi gereken yolda yaklaşık 80-100 km hız ile gittiğini ve virajda hatalı sollama yaptığını söyledi. Tanık ifadesinde, şöyle konuştu: “Beni yaklaşık 80-100 km hızla solladı. Sollarken sinyal yakıp yapmadığını fark etmedim ancak selektör yaparak beni uyarmadı. Beni geçtikten sonra kaymaya başladığını fark ettim. Hemen önümüzde bir viraj vardı. Virajın arkasında gerçekleşen kazayı görmedim.”

20130916aw000376_02.jpg

Dosyanın ATK Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilerek sanığın kusuru bulunup bulunmadığının inceleneceği belirtilirken duruşma 4 Kasım 2013 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Meryem Karali’nin eşi Hüseyin Karali, adalete inandıklarını belirterek, mahkemede adaletin yerini bulacağını söyledi. Meyrem Karali ise, kazadan sonra hayat düzenlerinin bozulduğunu, sakat kaldığını kaydetti.

Kazada ölen Zemzem Karali ve yaralanan Meryem Karali’nin kayınvalideleri Fatma Karali de yaptığı açıklamada, “Geride üç yetim kaldı. Gece uyanıp ağlıyorlar. Her ne kadar baba anneleri olsam da annenin yerini tutmuyor. Anne sevgisini ilgisini onlara veremiyoruz. Rüyalarında annelerini görüp uyanınca annelerini istiyorlar” diye konuştu. Fatma Karali, konuşurken gözyaşlarına boğuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler