Rize'deki iskelet koruma altında

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Müzesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Pazar ilçesinin Aktaş köyünde eski bir evin içinde yapılan kazıda hayvan iskeleti bulunduğu ihbarını aldıklarını, bunun üzerine görevlilerin iskeleti teslim alara

Rize'deki iskelet koruma altında

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Müzesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Pazar ilçesinin Aktaş köyünde eski bir evin içinde yapılan kazıda hayvan iskeleti bulunduğu ihbarını aldıklarını, bunun üzerine görevlilerin iskeleti teslim alarak müzeye getirdiğini belirtti.

İskeletle ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Hocaoğlu, ''Gerekli incelemeleri yaptık. Raporlarımızı tutarak, ilgili üniversitelere göndereceğiz. İncelemenin ardından iskeletle ilgili karar vereceğiz. Şu anda ne olduğu ile ilgili bir bilgimiz ve tahminimiz yok'' dedi.

 

DİNOZOR İSKELETİ DEĞİL

Konuyla ilgili Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise bazı basın yayın organlarında ''dinozor iskeleti bulunduğu'' yönünde haberler çıktığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi: ''Bahsi geçen iskelet ev sahibinden alınan bilgilere göre yüzeyden yaklaşık 1 metre aşağıda, toprak içinde bulunmuştur. İskeletin, evin yaklaşık bir metre altında dolgu toprak içinde bulunması, dinozor iskeleti olması ihtimalini ortadan kaldırmıştır.

Yapısına göre bir değerlendirme yapıldığında iki ayaklı bir kemirgen veya sürüngene ait bir iskelet olabileceği ihtimali ağır basmaktadır. Kemiklerin henüz birbirinden ayrılmamış olması da ölüm tarihinin çok eski olmadığını göstermektedir. Bulunan iskelet, hangi canlıya ait olduğunun anlaşılabilmesi için üniversitelerin ilgili bölümleriyle işbirliği içerisinde incelemeler yapılması amacıyla Rize Müze Müdürlüğünce teslim alınmıştır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler