Rize'deki ilginç ev tehlikede

Rize'de, dört ağacın üzerine, 7 metre yükseklikte inşa edilen tek odalı ev ve eve ulaşmak için 30 metre uzunluğundaki ahşap yol, bu güzergahtan geçecek çevre yolu nedeniyle yıkılacak. Merkeze bağlı Yağlıtaş Mahallesi'nde arazisindeki dört kızılağaç üzerin

Rize'deki ilginç ev tehlikede
Rize'de, dört ağacın üzerine, 7 metre yükseklikte inşa edilen tek odalı ev ve eve ulaşmak için 30 metre uzunluğundaki ahşap yol, bu güzergahtan geçecek çevre yolu nedeniyle yıkılacak.
 
Merkeze bağlı Yağlıtaş Mahallesi'nde arazisindeki dört kızılağaç üzerine, yaklaşık iki yıl önce ahşap ev inşa eden Yusuf Kuleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre yolunun evin bulunduğu güzergahtan geçtiğin, yapımı için 3 ay uğraştığı evinin akıbıtini kara kara düşündüğünü söyledi.
Evi inşa fikrinin, kışlık odun ihtiyacını karşılamak için budama yaptığı sırada belirdiğini dile getiren Kuleli, şöyle devam etti:
 
 "Arazimde yan yana duran dört kızılağacı bilinçli olarak kesmedim. 3 ay çalışarak dört ağaç arasındaki boşluğa, yerden 7 metre yüksekte 30 metrekare büyüklüğünde tek odalı ahşap ev yaptım. Evi, çelik halatlarla ağaçların gövdesine sabitledim, bu sırada ağaçlara zarar vermemeye özen gösterdim. Ağaçlar evin içinden geçerek çatıdan çıkıyor. Büyümelerine mani bir durum yok. Genellikle arkadaşlarla sohbet için kullandığımız evde televizyon, bilgisayar gibi malzemeler bulunuyor.''​
 
Eve ulaşımı sağlayabilmek için 30 metre uzunluğunda ahşap yol yaptığını anlatan Kuleli, "Ancak merak edip eve giren çok olunca önlem almak zorunda kaldık. Davetsiz misafirlerin giriş çıkışını engellemek için yolun sonundaki merdiveni seyyar hale getirdik. Eve girmek istediğimizde merdiveni indiriyoruz, evde kimse olmadığı zaman kaldırabiliyoruz'' dedi.
 
Rize'de yapımına başlanan Güney Çevre Yolunun evin bulunduğu araziden geçeceğini belirten Kuleli, ''Bunun için evin yıkılması gündeme geldi. Emeğim boşa gitmesin diye evi başka yere nakletmeyi düşünüyorum ancak bunun için birbirine yakın dört ağaç arıyorum. Ev, ağaçlar üzerindeki ilginç yapısıyla görenlerin ilgisini çekiyor, yöreyi ziyaret edenlerin aklında kalan unsurlardan biri oluyor, bir nevi turimze katkı sağlıyor. Bu nedenle yetkililerden evi taşımam için yerdım etmelerini bekliyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler