Rize'deki engellilerin hayalleri gerçek oluyor

Rize Sağlık Müdürlüğü, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan akülü araç ve hasta yataklarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan akülü arabayı, kent merkezinde yaşayan bedensel

Rize'deki engellilerin hayalleri gerçek oluyor

Rize Sağlık Müdürlüğü, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan akülü araç ve hasta yataklarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan akülü arabayı, kent merkezinde yaşayan bedensel engelli Adem Kork'a teslim etti.

Tepe, burada yaptığı açıklamada, özellikle hareket kısıtlığı olan engelli vatandaşlara yapılabilecek en büyük yardımın, onların bireysel hareket özgürlüğüne kavuşmalarına yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Akülü araçlar gibi cihazlar, engelli vatandaşlarımızın hayatına bu anlamda çok önemli katkıda bulunuyor. Onlara yaşama sevinci kazandırıyor. Hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde engelli vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Adem Kork'un da birçok engelli gibi benzer araçlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Tepe, "Bu akülü aracı Sağlık Müdürlüğü olarak biz bağışlamadık. Bir hayırsever vatandaşımız bağışladı. Biz sadece aracı olduk ve bundan da büyük gurur ve şeref duyduk. Bu hayırsever vatandaşımız örnek davranışıyla sadece engelli vatandaşımızı değil, tüm aileyi sevince boğmuştur. O nedenle bu yardımın değeri asla maddi boyutuyla değerlendirilemez" diye konuştu.

Tepe, hayırseverlerden bu tür bağışlara önem vermelerini de isteyerek, şunları söyledi:

"Mutlak suretle engelli vatandaşlarımızı görmelerini, bu vatandaşlarımızın yaşamlarını rahat sürdürebileceği cihazları bağışlamak konusunda hassas ve duyarlı davranmalarını istiyoruz. Kendileri direkt bağışlayabilecekleri gibi bizlere ulaşarak da bu bağışları gerçekleştirebilirler. Çünkü bizim elimizde sürekli iletişim kurmaya çalıştığımız engelli vatandaşlarımızın envanteri var. Kendilerinden her zaman yardım bekliyoruz."

Tepe, engelli vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı yaşamalarını sağlayan evde sağlık hizmetleri ekiplerine de teşekkür etti.

Adem Kork ise yazın köyünde, kışın ise il merkezinde yaşadığını anlatarak, "Köyde olduğum zaman akülü arabam olmadığı için evden çıkamıyordum. Şimdi hayalim gerçek oldu. Bana verilen akülü araba ile artık istediğim her yere, hatta köyde olduğum zaman çay alım yerine bile gidebileceğim. Hayalimi gerçekleştiren herkesten Allah razı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel