Rize'deki dava pahalıya patladı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kadastro çalışmalarında orman olarak kaydedilen arazilerinin tarım arazisi olduğunu iddia ederek açtıkları davayı kaybeden köylüler, toplam 1 milyon 200 bin lira mahkeme masrafı ödemeye mahkum edildi. Edinilen bilgiye göre, Eski

Rize'deki dava pahalıya patladı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kadastro çalışmalarında orman olarak kaydedilen arazilerinin tarım arazisi olduğunu iddia ederek açtıkları davayı kaybeden köylüler, toplam 1 milyon 200 bin lira mahkeme masrafı ödemeye mahkum edildi.

Edinilen bilgiye göre, Eski Armutluk köyünde 2007 yılında yapılan kadastro çalışmaları sırasında 401 köylünün uzun yıllardan bu yana kullandığı araziler 'orman' vasfına alındı. Bunun üzerine kadastro çalışmasına itiraz eden köylüler, Ardeşen Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan davada mahkeme, köylüleri haksız bularak, arazilerin orman vasfında olduğuna, mahkeme masraflarının da davacı köylülerin ödemesine hükmetti. Buna göre, davayı kaybeden 401 köylüye mahkeme masrafı olarak parsellere göre 500 ile 3 bin 500 lira arasında değişen miktarlarda toplam 1 milyon 200 bin lira mahkeme masrafı çıkarıldı.

Köyün muhtarı Ali Fuat Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1949 yılında yapılan haritalara göre tarım alanı olarak kullandıkları arazilerin kadastro sonucunda orman vasfına alındığını belirterek, 'Bu duruma itiraz ettik, ama mahkeme bizi haksız buldu. Temyize gittik, ancak ondan da bir sonuç çıkmadı. Şimdi büyük bir borç yükü altındayız. Köylülerin bu parayı ödeme gücü yok, zor durumda kaldık' dedi.

Terzi geçen günlerde Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin köylerini ziyaret ettiğini ve sorunu çözmeye çalışacaklarını söylediklerini anlattı.

Ardeşen Kadastro Müdürlüğü yetkilileri, kararın mahkemece verildiğini, sorunun çözümüne çalışıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler