Rize'de yıkım gerginliği

Rize Belediye ekiplerince, Alipaşa sahil kesimindeki bir iş yerinin yıkımında gerginlik yaşandı.Ekipler, Alipaşa sahilinde Hazine arazisi üzerinde yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı bulunan büfenin bulunduğu bölgeye gitti. Yıkım işlemi başladığı esnada i

Rize'de yıkım gerginliği

Rize Belediye ekiplerince, Alipaşa sahil kesimindeki bir iş yerinin yıkımında gerginlik yaşandı.

Ekipler, Alipaşa sahilinde Hazine arazisi üzerinde yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı bulunan büfenin bulunduğu bölgeye gitti. Yıkım işlemi başladığı esnada işletme sahibi Kadem Fener yıkımın usulsüz olduğunu, işletmesinin ruhsatının bulunduğunu iddia ederek yıkımı durdurmaya çalıştı. Jandarma ekipleri, işletme sahibine müdahale ederek uzaklaştırdı. Bu sırada iş yerinin yakınına gelen Kadem Fener'in eşi Meral Fener gözyaşlarını tutamadı, ekiplere tepki gösterdi.

Ekiplerin işletme üzerinde bulunan sancağı indirmek istemesi üzerine Kadem Fener, işletmeye girerek bir süre oturma eylemi yaptı. Jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine Fener, olay yerinden uzaklaştırıldı. Ekipler, gerginlik nedeniyle bir süre ara verdikleri yıkıma daha sonra devam etti. Yıkım yaklaşık 6 saat sürdü.

Fener'in iş yeri tabelasındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait fotoğraf dikkat çekti.

Kadem Fener, gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü yasal başvuruları yaptıklarını belirterek, "Kira sözleşmemiz var. Elektrik ve su bağlattık. İşletmemizin her türlü hukuksal çalışmasını yaptık ama bize su elektrik bağlayan belediye yıkma kararı aldı. Yıkımın durdurulması için mahkemeye müracaat ettik. 6 Haziran'da inceleme yapılacaktı. Belediye ekipleri mahkeme kararını beklemeden yıkım yaptı, ekmek teknemizi parçaladı. Maddi zarardan çok ailem için kurduğum ekmek teknemin yıkılmasıyla manevi olarak yıkıldım" dedi.

Fener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini, bunun için fotoğrafını tabelaya astığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel