Rize'de yeni rekor denemesi!

Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl Rize’nin Ovit Yaylası’nde geleneksel yapılan yayla şenliği her yıl farklı bir rekor denemesine sahne oluyordu.Bugüne kadar yapılan yayla şenliklerinde vakıf tarafından 2640 rakımda 250 bin ya da 500 bin kişi toplama, düny

Rize'de yeni rekor denemesi!

Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl Rize’nin Ovit Yaylası’nde geleneksel yapılan yayla şenliği her yıl farklı bir rekor denemesine sahne oluyordu.

Bugüne kadar yapılan yayla şenliklerinde vakıf tarafından 2640 rakımda 250 bin ya da 500 bin kişi toplama, dünyanın en uzun horon halkası, dünyanın en uzun süreli horonu, 2 bin 640 rakımda 10 bin Türk bayrağı dalgalandırma, silahı bırak karanfil al, dünyanın en büyük kamp ateşinde 1.5 saatte 15 bin ton odun yakılması ve 3.5 kilometre uzunluğunda iftar sofrası gibi birçok rekor denemesi yapıldı.

Ekşioğlu Vakfı bu yıl çok daha etkili bir rekor denemesine hazırlanıyor. Rekor denemesinin dünya tarafından kabul görmesi için de Guinness'e başvuruldu. Şuan için rekor denemesinin ne olacağı sır gibi saklanıyor. Ancak, Guinness'in rekor denemesi başvurusunu kabul ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, bu yıl Ovit Yayla Şenliği’ni 3 Ağustos tarihinde gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi: “Bu yıl yayla şenliğimizde çok daha etkili bir rekor denemesine imza atmak istiyoruz. 9 Nisan’da Guinness'e başvuruda bulunmuştuk. Başvuru kabul edildi. Ekşioğlu ailesi olarak yıllardır ilçemizi, yaylamızı, Rize'yi tanıtmak adına Ovit Dağında gerçekleştirdiğimiz Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri zirveye ulaşmış ve birçok ailemiz bölgeye önemli yatırımlar yapmıştır. Ovit Tünelinin açılmasıyla bölgemiz ve yaylamız daha da hareketlenecektir. Turizm bölgesi ilan edilen Ovit Yaylası; doğasıyla, çayı ile kayak merkezi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecek. 3 Ağustos’ta yapacağımız ilginç gösteri hem adımızı Guinness'e yazdıracak hem de yaylaya gelenler bayram edecek” dedi.

Ekşioğlu Vakfı Başkan Danışmanı ve Organizatör Sunucu Necati Selvitop da yapılacak rekor denemesinin dünyada bir ilk olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapacağımız deneme Guinness yetkililerine de çok ilginç geldi. Şimdilik konuyu saklı tutuyoruz. Denemenin ilk testini vakfımızın Sakarya Karasu Temsilciliği ve Karasu Belediyesi ile birlikte organize ettiği Ekşioğlu Vakfı Karasu Bahar Şenliği’nde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Halkımızı eğlenmeye davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel