Rize'de yaralı dağcı kurtarılmadı

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Rize Sağlık İl Müdürlüğü'ne, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Sınırları içerisinde bulunan Verçenik Dağı'nda tırmanan bir dağcının düşerek ağır yaralandığı ihbarı geldi. İhbar üzerine harekete geçen Rize İl Sağlık

Rize'de yaralı dağcı kurtarılmadı

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Rize Sağlık İl Müdürlüğü'ne, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Sınırları içerisinde bulunan Verçenik Dağı'nda tırmanan bir dağcının düşerek ağır yaralandığı ihbarı geldi. İhbar üzerine harekete geçen Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Trabzon'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulansın bölgeye gitmesi talebinde bulundu. Talep üzerine havalanan ambulans, hava muhalefeti gerekçe gösterilerek geri çekildi.

İhbarın geldiği saatlerde Rize Sağlık İl Müdürü Tepe'nin talimatı ile Çamlıhemşin İlçesi'nden hareket eden arazili bir ambulans 3 saatlik araç ile yolculuk ve 3 saatte süren yaya yolculuğun ardından saat 18.00 sıralarında dağcının yanına ulaştı. Uydu telefonu ile Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nü bilgilendiren ekipler, yanına vardıklarında dağcının iki saat kadar önce ölmüş olduğu bilgisini aktardılar.

Haccetepe Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi olduğu ve adının Onur olduğu öğrenilen talihsiz dağcının, aynı kulübe üye 55 arkadaşıyla birlikte bir süre önce zirveye yakın bir noktaya kamp kurdukları, olay bugün sabah saatlerinde 3 bin rakımda zirve tırmanışı yapıldığı sırada meydana geldiği öğrenildi. Onur isimli dağcının cesedi, olay yerine varan sağlık ekipleri tarafından Rize'ye getiriliyor. Cesedin gece yarısına doğru Rize'ye ulaşması bekleniyor.

VERÇENİK ER ZOR PARKUR

Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Verçenik'in zorlu ve tehlikeli bir parkur olduğunu belirterek, "İhbarın yapılması ile olayı duyduk. Çok üzgünüz. Ölen arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Verçenik, Türkiye'deki en zorlu ve en tehlikeli tırmanış parkurlarından bir tanesidir. Bu nedenle biz bölgeye gelen yabancı dağcılara yanlarına bölgeyi iyi bilen Rizeli dağcılardan almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel