Rize'de vali az katılıma kızdı!

 Rize’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde Kaçkar Dağları Milli Park sahasında göreve başlayacak 44 alan rehberi için düzenlenen törene az sayıda rehberin katılması Rize Valisi Nurullah Çakır’ı kızdırdı. Tepki gösteren Vali Çakır, “Bu ne biçim kılav

Rize'de vali az katılıma kızdı!

 

Rize’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde Kaçkar Dağları Milli Park sahasında göreve başlayacak 44 alan rehberi için düzenlenen törene az sayıda rehberin katılması Rize Valisi Nurullah Çakır’ı kızdırdı. Tepki gösteren Vali Çakır, “Bu ne biçim kılavuzluk ? Yandık biz. Bunlarla yola çıkacak olursak demek ki ortada adam bulamayacağız” dedi.

Ayder Yaylası ve çevresinden bazı endemik bitki ve canlı türlerinin yurt dışına kaçırılmaya çalışılması üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kaçkar Dağları Milli Park sahasında 44 alan rehberi istihdamı için protokol hazırladı. Hazırlanan protokolle işe alınan rehberler için Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü Ayder Eğitim ve Koruma binasında tanıtım programı düzenlendi. Törene Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12'nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile az sayıda alan rehberi katıldı. 

Programa katılan alan rehberi sayısının 5’i geçmediğini farkeden Vali Nurullah Çakır yetkililere, “Bu ne biçim kılavuzluk ? Yandık biz. Bunlarla yola çıkacak olursak demek ki ortada adam bulamayacağız” diye çıkıştı. Alan kılavuzluğu konusunda bilgi verilen toplantı sadece 10 dakika sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel