Rize'de Türkçe olimpiyatlarına ilgi

 Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliği Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da izledi. Etkinlikte 18 bin kişi kapasiteli stadyumun tribünleri

Rize'de Türkçe olimpiyatlarına ilgi

 

Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliği Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da izledi. Etkinlikte 18 bin kişi kapasiteli stadyumun tribünleri tamamen doldu. Binlerce kişide stadyumda yer kalmadığı için etkinliği izleyemedi.

Etkinliklerde 21 ülkeden 65 yabancı öğrenci görev aldı. Etkinlikte yabancı öğrencilerin özellikle Rize şivesi ile söyledikleri türküler, kemençe müziği eşliğinde Karadeniz horonu oynamaları ilgi topladı. Kenyalı öğrenciler Karadeniz Bölgesi'nde unutulmaya yüz tutan bıçak horonu da oynadı.

Yağmur altında yaklaşık 2 saat süren etkinliğin finalinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir konuşma yaptı. Yazıcı, "Bu etkinliğin içerisinde sevgi var, dostluk var, kardeşlik var, selam var, kelam var. Bunları gördükçe, özellikle Türkçe dilini konuşan dünyanın her kıtasında olan bu gençleri gördükçe, dünyanın geleceğine dair ümitlerimiz, geleceğin çok daha güzel olacağını, kardeşliğin, dostluğun demokrasinin bütün dünyada egemen olacağına ilişkin kanaatlerimiz çok daha yüksek. Bu hareket, insani özellikleri bünyesinde barındırıyor. Irk ayrımı yok, cinsiyet yok, dinsel farklılık yok, insanlık var, doğru var. Doğru neredeyse dünyanın hangi coğrafyasındaysa onu Türkçe'ye taşımak ve paylaşmak var. Bu nedenle bu etkinliği on yıldan bu yana giderek artan bir tempoyla gerçekleştirme noktasında emeği geçen herkese duasıyla, parasıyla zaman ayırarak destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel