Rize'de Sel Felaketlerine Karşı Önlem

 Geçtiğimiz yıllarda Rize ilinde yaşanan sel felaketlerinden ders çıkartan yerel yöneticiler felaketleri önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Rize ilinde yaşanan sel felaketlerinin ardından Devlet Su İşleri tarafından Güneysu'da yapılmakta olan çalı

Rize'de Sel Felaketlerine Karşı Önlem

 

Geçtiğimiz yıllarda Rize ilinde yaşanan sel felaketlerinden ders çıkartan yerel yöneticiler felaketleri önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
 
Rize ilinde yaşanan sel felaketlerinin ardından Devlet Su İşleri tarafından Güneysu'da yapılmakta olan çalışmalar Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve DSİ Şube Müdürü Muharrem Atalar tarafından yerinde incelendi.
 
İncelemenin ardından açıklama DSİ Rize Şube Müdürü Muharrem Atalar, taşkınlara karşı tahkimat duvar yapımı ve duvar yükseltme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Rize'nin yapı ve konum itibari ile sel ve heyelan bölgesi olduğunu belirten Atalar, "Güneysu ilçesinde bulunan Kücükcami, Eskicami, Aşağıkiremit ve Merkez mahallelerinde bulunan derelerde tahkimat duvarları ve daha önceden yapılmış olan duvarları yükseltme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca merkez mahallesi Feraf Caddesi üzerinde bulunan ırmak açık kanal menfez ve yer yer genişletme yapılarak ırmak ıslahlarını tamamladık" dedi.
 
Yapılan çalışmaların sürekli takipçisi olduklarını ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise, " İlçemizde zoru başarmak zorundayız. Bölgemiz dik ve bayır alanlardan oluşuyor. Toprak alanımızın çoğunluğu çaylık alanlarla kaplı. Dere ıslah çalışmalarımız 4-5 aydır sürmektedir. Olası bir aşırı yağışta ne mal nede can kaybına mahal vermemek için gerekli önlemlerimizi aldık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel