Rize'de sağlık kampüsü için yıkımlar başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde oluşturulması planlanan sağlık kampüsü için kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımına başlanıldı.RTEÜ Tıp Fakültesi, RTEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bitişiğinde bulunan Çaykur’a a

Rize'de sağlık kampüsü için yıkımlar başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde oluşturulması planlanan sağlık kampüsü için kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımına başlanıldı.

RTEÜ Tıp Fakültesi, RTEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bitişiğinde bulunan Çaykur’a ait 44 dönümlük alan ve özel mülkiyet olan binaların RTEÜ’ye devri ile sağlık kampüsü olarak yapılmak üzere kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün binaların yıkımlarına başlanıldı.

 

Özel mülkiyet binalarında bir süredir devam eden boşaltma işlemlerinin tamamlanması ile bugün binaların yıkımına başlanıldı. Yaklaşık 10 katı bulan binaların yıkımı sırasında ilginç görüntüler oluştu.

Yıkımı izleyen meraklılar bir binanın çökmesi ile toz bulutunun içerisinde kaldı.

Yıkımına başlanılan alan üzerine özel mülkiyet binalar, Çaykur’a ait lojmanlar, depolar ve Paketleme Çay Fabrikası bulunuyor. Çaykur’a ait 44 dönümlük alan 2011 yılında RTEÜ ve Çaykur Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol ile RTEÜ’ye devredilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel