Rize'de ramazan pidesi fiyatı açıklandı

Rize'de 500 gramlık Ramazan pidesi 2,5 liradan satışa sunulacak.Konuyla ilgili bilgi veren Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının 5 lirayı geçmeyeceğini belirterek Rize'de 500 gramlık pidenin 2

Rize'de ramazan pidesi fiyatı açıklandı

Rize'de 500 gramlık Ramazan pidesi 2,5 liradan satışa sunulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının 5 lirayı geçmeyeceğini belirterek Rize'de 500 gramlık pidenin 2,5 liradan satışa sunulacağını söyledi. Kumbasar, "Geçen yıl Rize'de 450 gram pide 2 liradan satıldı. Bu yıl Rize'de 500 gram pide 2,5 liradan satılacak. Bu fiyat geçen yıl diğer illerde uygulanan fiyattır. İlimizde pideye yüzde 12 civarında bir fiyat yükselişi olacak. Ülke genelinde geçen yıl pidenin kilogram fiyatı azami 5 liraydı, bu yıl da yine ortalama ülke genelinde sade pidenin kilogram fiyatı 5 lira olacak. Bizde fiyatımızı bu ortalama fiyat üzerinden belirledik” diye konuştu.

Rize’nin ilçelerinde de Ramazan ayı boyunca pide fiyatlarının aynı olacağını ifade eden Kumbasar, “Ramazan ayında özellikle pide tüketimi çoğalıyor. Ekmek satışlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Ekmek fiyatları ise uzun süredir uygulanan fiyattan satılmaya devam edecek. Kilosu 4 lira olan ekmeğin fiyatına her hangi bir zam düşünmüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel