Rize'de operasyon! Gözaltına alındılar

 Rize'de, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, MHP ve BBP il ve ilçe başkanları ile belediye eski özel kalem müdürünün aralarında bulunduğu bazı kişileri, usulsüz dinledikleri iddiasıyla 3 ilde düzenlenen operasyonda, 3 polis memuru gözaltına alındı. Alına

Rize'de operasyon! Gözaltına alındılar
 Rize'de, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, MHP ve BBP il ve ilçe başkanları ile belediye eski özel kalem müdürünün aralarında bulunduğu bazı kişileri, usulsüz dinledikleri iddiasıyla 3 ilde düzenlenen operasyonda, 3 polis memuru gözaltına alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde 2011- 2013 yılları arasındaki usulsüz dinlemelere ilişkin, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı.
 
Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi suçlarından bir emniyet şube müdürü, bir emniyet amiri, iki komiser ve 12 polis memuru olmak üzere 16 kişi hakkında soruşturma yürütüldü.
 
Soruşturma kapsamında aralarında Rize'de görevli eski istihbarat şube müdürü M.Ş.M, komiser V.A. ve polis memuru A.B. ile Balıkesir'e tayini çıkan Ş.K. ile Denizli'ye tayini çıkan İ.D'nin gözaltına alınarak savcılığa götürülmesi, diğerlerinin ifadelerinin alınması talimatı verildi.
 
Rize, Balıkesir ve Denizli'de yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan polis memurları A.B, Ş.K. ve İ.D. Erzurum'a götürüldü.  Eski istihbarat şube müdürü M.Ş.M. ile komiser V.A'ya evlerinde yapılan aramalarda ulaşılamadı.
 
İki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü, 11 kişinin ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler