Rize'de Onkoloji merkezi ne zaman açılıyor ?

Rize'de Üniversite Geliştirme Derneği öncülüğünde yapımına başlanan Rize Onkoloji Merkezi'nde sona yaklaşıldı. Temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla mayıs ayı içinde atılacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane

Rize'de Onkoloji merkezi ne zaman açılıyor ?

Rize'de Üniversite Geliştirme Derneği öncülüğünde yapımına başlanan Rize Onkoloji Merkezi'nde sona yaklaşıldı. 

Temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla mayıs ayı içinde atılacak.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Karadeniz Bölgesi'nin en modern onkoloji merkezinin Rize'de kurulduğunu belirterek, "Hastanemiz bünyesinde hizmet verecek merkezimizde, 75 yatak kapasitesi olacak.
 
Bunun 26'sını süit odalar oluşturacak. Türkiye'de ilk kez robotik kemoterapi uygulanacak. 40 yataklı ayaklı kemoterapi imkanımız olacak. İyot131 tedavisinden nükleer tedavilere kadar ülkemizde kanser alanında uygulanan tüm tanı ve tedaviler bu merkezde yapılacak." dedi.
 
2012'DE 822 BİN HASTAYA BAKILDI
 
Hastanenin 2012 yılındaki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başhekim Türüt, "Geçen yıl 822 bin hastaya bakıldı. Toplam 44 bin 400 ameliyat yapıldı. İş yoğunluğumuz her geçen gün artmakta. Özellikle pazartesi günleri, ortalama 8 bin hastaya bakmaktayız. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanesi olarak aynı anda hizmet veren ilk hastaneyiz.
 
100 öğretim görevlisi ve 50 bakanlık uzmanımız var. Ayrıca 13 profesör, 17 doçent, 82 asistan ve 220 hekim hizmet vermektedir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler