Rize'de ölmek bedava!

Rize Belediyesi üç yıl önce başladığı ücretsiz cenaze nakil hizmetini sürdürüyor.İki tanesi 4x4 arazi aracı olmak üzere dört cenaze nakil aracı ile hizmet veren Rize Belediyesi geçtiğimiz yıl içerisinde İstanbul’dan Batman’a kadar onlarca farklı il ve ücr

Rize'de ölmek bedava!

Rize Belediyesi üç yıl önce başladığı ücretsiz cenaze nakil hizmetini sürdürüyor.

İki tanesi 4x4 arazi aracı olmak üzere dört cenaze nakil aracı ile hizmet veren Rize Belediyesi geçtiğimiz yıl içerisinde İstanbul’dan Batman’a kadar onlarca farklı il ve ücra köylere bine yakın cenaze nakletti.

Nakil hizmetlerinde cenaze yakınlarından hiçbir ücret almayan Rize Belediyesi isteyen cenaze yakınlarına tabutları da ücretsiz veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Rize’de bu ihtiyacı gidermek için üç yıl kadar önce ücretsiz cenaze nakil hizmetine başlamıştık. Tek araçla başlamıştık, bugün ise üç aracımız var.

Önümüzdeki günlerde yeni bir araç daha satın alacağız. Özellikle Artvin’in yüksek köylerinde araçlarımız her noktaya ulaşamaya biliyordu.

Cenaze yakınlarına cenazelerini omuzlarında taşıtmamak için iki 4x4 arazili cenaze aracı tahsis ettik. Bu araçlarda kış şartlarında da halkımıza hizmet verebiliyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2012 yılı başından sonra da Rize’de ücretsiz cenaze hizmeti vermeye başlayacaklarını belirterek, “Cenazenin yıkanmasından, kefenlenmesine, tabutlanmasından defnine kadar tüm işlemleri yapabileceğimiz bir ünite oluşturuyoruz. Yılbaşından sonra hizmete girecek bu ünitede cenaze yakınlarından hiçbir ücret alınmayacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel