Rize'de Öcalan maketi ateşe verildi

Rize’de düzenlenen “Tek bayrak, tek devlet, tek millet” mitinginde bölücü başı Abdullah Öcalan’ın maketi iple önce üst geçide asıldı, ardından yakıldı.  Rize’de Sabit Yeniçırak tarafından organize edilen “Tek bayrak, tek devlet, tek millet” mitinglerinin

Rize'de Öcalan maketi ateşe verildi
Rize’de düzenlenen “Tek bayrak, tek devlet, tek millet” mitinginde bölücü başı Abdullah Öcalan’ın maketi iple önce üst geçide asıldı, ardından yakıldı. 
 
Rize’de Sabit Yeniçırak tarafından organize edilen “Tek bayrak, tek devlet, tek millet” mitinglerinin 3.’sü Rize il merkezinde yapıldı. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katıldı. Bir grup Cuma namazı çıkışı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak mitinge destek verdi. Cumhuriyet Meydanında toplanan grup Türk bayrakları açarak Atatürk Caddesi üzerinden “tek bayrak tek devlet akıllı ol hükümet” şeklinde sloganlar atıp miting alanına kadar yürüdüler.
 
Bu yürüyüşe Rize MHP İl Başkanı Cem Kazmaz ve Rize Ülkü Ocakları Başkanı Recep Bakırcı da katıldı. Yürüyüş sırasında çevik kuvvetin güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.
 
İsmail Kahraman Kültür Merkezi önündeki miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Ardından Sabit Yeniçırak bir konuşma yaptı. Yeniçırak konuşmasında “İmralı’daki cani ve KCK’lı yol arkadaşları serbest bırakılmadan, Anayasa’daki Türk adı ve Türk dili çıkartılmadan silahlı mücadeleden vazgeçmeyeceğini söylemektedir. Bütün bunlara rağmen sayın başbakan halen barış deyip, demokratik çözüm deyip bizleri uyutmaya çalışmakta ve bizim aklımızla alay etmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sırasında kalabalık “Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” şeklinde sloganlar attı.
 
Yeniçırak’ın ardından Hüseyin Taşçı da bir konuşma yaptı. Taşkı konuşmasında vatanın arsa olmadığını belirterek vatanın arsa gibi satılamayacağını buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.
 
Konuşmaların ardından bölücü başı Abdullah Öcalan’ın üzerinde fotoğrafı bulunan maketi köprüden iple asılırken, ardından ateşe verilerek yakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler