Rize'de minare eyleminden sonra işleri açıldı!

Rize’de inşaa ettiği minareden kalan alacağını tahsil edemeyince minareye çıkarak eylem yapan Minare Ustası Hasan Yazıcı’nın bu eylemden sonra işleri arttı...Rize’de geçimini minare ustalığı yaparak sağlayan Hasan Yazıcı geçtiğimiz aylarda yaptığı bin min

Rize'de minare eyleminden sonra işleri açıldı!

Rize’de inşaa ettiği minareden kalan alacağını tahsil edemeyince minareye çıkarak eylem yapan Minare Ustası Hasan Yazıcı’nın bu eylemden sonra işleri arttı...
Rize’de geçimini minare ustalığı yaparak sağlayan Hasan Yazıcı geçtiğimiz aylarda yaptığı bin minareden dolayı kalan alacağını tahsil edemeyince, minareye çıkarak yaptığı eylem ile gündeme gelmişti. Suriye’de Esad rejimine karşı savaşırken ölen Burak Yazıcı’nın da babası olan Hasan Yazıcı, gerçekleştirdiği bu eyleminin ardından işlerinin açıldığını söyledi.
Yazıcı, Rize’nin Kasarcılar Köyü’nde 140. minaresini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını da belirterek, “Başbakanımızın da dediği gibi kalfalık dönemim bitti. Bu minare ile usta oldum. Sekiz köşeli 160 basamaklı bu minare 1 metre 40 santim genişliği ile Türkiye’nin en ince minaresini yaptım. Osmanlı ve Arap mimarisinin aynı anda kullanıldığı tek örnek” dedi.
Yazıcı, daha önceki eylemi nedeniyle de tamamlandığı minarenin parasının kendisine peşin ödendiğini de belirterek “Eylemden önce 100 minare yapıyorsam şimdi 180 minare yapıyorum. Türkiye’nin bir çok yerinden teklifler geliyor. İş yaptığım kişilerde paramı peşin ödüyor. Eylemden sonra işlerim açıldı ama bazı tepkiler de aldım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel