Rize'de köylülerin su tepkisi

Rize'nin Topkaya köyünde bir grup, köyde dört aydır susuzluk çektiklerini iddiasıyla protesto gerçekleştirdi.Yaklaşık 30 haneli köydeki çeşme önünde toplanan köy sakinleri, yanlarında getirdikleri bidonlara vurarak tepkil gösterdi.Köy sakinlerinden Şaduma

Rize'de köylülerin su tepkisi

Rize'nin Topkaya köyünde bir grup, köyde dört aydır susuzluk çektiklerini iddiasıyla protesto gerçekleştirdi.

Yaklaşık 30 haneli köydeki çeşme önünde toplanan köy sakinleri, yanlarında getirdikleri bidonlara vurarak tepkil gösterdi.

Köy sakinlerinden Şaduman Kazancı, 4 yıldır köylerinde su sıkıntısı çektiklerini ve ihtiyaçlarını taşıma su ile giderdiklerini öne sürdü.

Yetkililerden sıkıntılarının çözümü noktasında acilen yardım istediklerini ifade eden Kazancı, şunları söyledi:

"Susuzluktan pislik içerisinde yaşıyoruz. Rize İl Özel İdaresi bizim bu sıkıntımızla yeterince ilgilenmedi. Köyümüz kalabalık. Hayvanlarımız var, hastalarımız var. Köye gelen su yeterli olmuyor. Tarlada çay topluyoruz, eve gelerek banyo ihtiyacımızı su olmadığı için gideremiyoruz. Islak mendillerle temizliğimizi yapıyoruz. Köyümüzde yaklaşık 30 hanede su sıkıntısı var."

Diğer köy sakinleri ise köyde hayvanların ve yatalak hastaların olduğu, susuzluğun en çok onları etkilediği, yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel