Rize'de KOBANİ eylemi

RİZE’nin Fındıklı İlçesi’nde İŞİD militanlarının Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup oturma eylemi yaptı. İlçe merkezinde toplanan ve kendilerine, Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri adını veren yaklaşık 40 kişilik grup, 'Kobani halkı y

Rize'de KOBANİ eylemi
RİZE’nin Fındıklı İlçesi’nde İŞİD militanlarının Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup oturma eylemi yaptı.
 
İlçe merkezinde toplanan ve kendilerine, Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri adını veren yaklaşık 40 kişilik grup, 'Kobani halkı yalnız değildir' pankartı ile cami meydanına doğru yürüdü. Burada bir konuşma yapan Bilgehan Kadıoğlu, geçmişte Filistin ve Gazze’de yaşananlara sessiz kalmayan vicdanlarının bugün Kobani için de sessiz kalamayacağını söyledi. Kadıoğlu, "Kobani’de yanan ateş ve başlayan ölümler artık ülkemiz sokaklarında kendini gösteriyor. İnsanlar ölüyor. İnsanlar ölmesin diye şimdi en güçlü şekilde kardeşlik duygularımızın ifadesi olarak sesimizi yükseltmeliyiz" dedi. Bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel