Rize'de kaynak suları kesildi

Rize’de son yaşanan kar yağışına rağmen derelerin ardından kaynak suları da kuruyor.Rize’de son aylarda derelerdeki su miktarı hiç olmadığı kadar azalırken, ilk olarak Andon Ilıcası’nda yer altından çıkan doğal mineralli su kurumuştu. Zamanla diğer doğal

Rize'de kaynak suları kesildi

Rize’de son yaşanan kar yağışına rağmen derelerin ardından kaynak suları da kuruyor.

Rize’de son aylarda derelerdeki su miktarı hiç olmadığı kadar azalırken, ilk olarak Andon Ilıcası’nda yer altından çıkan doğal mineralli su kurumuştu. Zamanla diğer doğal su kaynakları da kurumaya başladı. Rize’nin Dağsu Mahallesi’nde bulunan ve “Atsuyu” olarak bilinen su kaynağı bu yıl ilk kez akmamaya başladı. Yer altından gelen ve yüzyıllardır insanların istifade ettiği su bir anda kayboldu.

Konuyla ilgili açılama yapan mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Mehmet Ali Kopuz, “Ben 65 yaşındayım. Çocukluğumdan bu yana bu su gür bir şekilde akardı. Bu su yer altından gelerek bu kayanın içerisinden çıkmaktadır. Kaç yıllık olduğunu tahmin etmek bile mümkün değil. Ancak bu sudan İpek Yolu kervanlarının bile istifade ettiğini dedelerimizden biliyoruz. İpek Yolu üzerinde bulunan kervanlar bu kaynaktan su temin eder ve atlarını burada sularlarmış. Bu suya o yüzden 'Atsuyu' demişler. Bu yıl su bir anda kayboldu. Neden böyle olduğunu bilemiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Tahir Baş ise açıklamasında “Geçmişte içme sularımız zaman zaman kirlendiği için içme suyumuzu buradan temin ederdik. Rize’den insanlar bidonlarla gelip suyunu buradan alırdı. Suyun bir anda kaybolması bizi de hayrete düşürdü” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel