Rize'de kaybolan turistler kurtarıldı

Rize'nin Ayder Yaylasında, yürüyüş yaparken yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 2 ABD'li turist kurtarıldı.Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda kaybolan ve üzerlerinde ABD pasaportu bulunan İsrailli 2 turistin bulunması için arama ve kurtarma çalışm

Rize'de kaybolan turistler kurtarıldı

Rize'nin Ayder Yaylasında, yürüyüş yaparken yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 2 ABD'li turist kurtarıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda kaybolan ve üzerlerinde ABD pasaportu bulunan İsrailli 2 turistin bulunması için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı. Johain Kohen ve Amir Sheffev isimli turistlerin arama kurtarma ekiplerince ulaşıldı. Sağlık durumları iyi olan iki turist kar aracı ile alınarak tekrar Ayder Yaylası’na indirildiler. Gezi için Ayder Yaylası’ndan Galer Düzü’ne çıkan turistlerin tipi yüzünden yollarını kaybederek yardım istedikleri öğrenildi. Turistler kaybolmalarının ardından kurdukları çadıra sığınarak donmaktan kurtuldu.

basliksiz-1.20131212090828.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı yaptığı açıklamada, turistlerin mahsur kaldıktan sonra durumu ve koordinatlarını ailelerine bildirdikleri bunun ardından durumun Rize’ye bildirilmesi ile saat 14:00’da arama kurtarma çalışması başlattıklarını söyledi. Gölbaşı kurtarma ekiplerinin üç saat süren bir yürüyüşün ardından bölgeye ulaştıklarını her iki turistin de sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel