Rize'de kaybolan turistler bulundu

 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden Kaçkar Dağı eteklerine çıkarak, yaylaları gezmek isteyen ancak sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü kaybeden 4 Belçikalı turist, dağcılar tarafından bulundu. Kaçkar Dağı eteklerindeki Kavrun Yaylası'ndan dün Samistal

Rize'de kaybolan turistler bulundu

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden Kaçkar Dağı eteklerine çıkarak, yaylaları gezmek isteyen ancak sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü kaybeden 4 Belçikalı turist, dağcılar tarafından bulundu.

 

Kaçkar Dağı eteklerindeki Kavrun Yaylası'ndan dün Samistal ve Pokut Yaylası'na doğru yürüyüşe geçen ancak sis ve havanın kararması sonucu yönlerini kaybeden Belçikalı turistler Jean Charlen Lois (24), Pavel Anois (20), de Haas İlona (20) ve İsraeliantz Alcorta (21) Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü'ne (ÇADOSK) bağlı dağcılar tarafından Kavrun Yaylası'na 4 kilometre mesafede bulundu. Kavrun Yaylası'na geri götürülen turistlerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığı öğrenildi.

 

Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bilgi veren turistler, daha sonra yöre halkı tarafından misafir edildi.

 

Belçikalı turistler, Kaçkar Dağı etiklerindeki yaylalarda gezerken dün akşam üzeri sis ve havanın kararması nedeniyle yönlerini bulmakta güçlük çekince telefonla 112 Acil Servis'i arayarak yardım istemişlerdi.

 

Jandarma ekiplerinin yer tespit çalışmasının ardından Samistal ile Kavrun Yaylası arasında oldukları tahmin edilen turistlerin bulunması için Sivil Savunma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT ve Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) ve ÇADOSK'a bağlı dağcılar bölgede arama çalışmasına başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler