Rize'de kar kalındığı 60 santim

Geçtiğimiz haftalarda kuvvetli yağışların esir aldığı Rize şehir merkezinde yazdan kalma güneşli günler yaşanırken 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği kentin yüksek kesimleri ise beyaz örtüyle kaplandı. Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kavrun Yaylası'nda kar kal

Rize'de kar kalındığı 60 santim

Geçtiğimiz haftalarda kuvvetli yağışların esir aldığı Rize şehir merkezinde yazdan kalma güneşli günler yaşanırken 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği kentin yüksek kesimleri ise beyaz örtüyle kaplandı. Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kavrun Yaylası'nda kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştı.

Aralıksız lapa lapa yağan kar, kışın görmeye alışık olduğumuz görüntüleri ortaya çıkardı.

Kapanan yollar iş makineleri ile açılmaya çalışılırken bazı araçlar akara saplandı. İlkbahar mevsimiyle birlikte yaylalara akın eden yaylacılar da kar yağışı ile birlikte dönüş hazırlıklarına başladı. Bazı yaylacılar birkaç gün daha kalma düşüncesini taşırken, bazıları da hayvanları ile birlikte göç etmeye başladı.

Bu arada, bölgede bulunan yaylacılar aylarca kaldıkları mekandan ayrılmadan önce tulum eşliğinde horon oynamayı da ihmal etmedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler