Rize'de ilginç çözüm! Adres sormak 1 TL!

Rize’de, sürekli iş yerine gelerek İŞ-KUR şubesinin adresini soran kişilerden rahatsız olan esnaf, çareyi "İŞ-KUR’un yerini sormak 1 TL” yazısını asmakla buldu. Rize’de ÇAYKUR’un 3 bin işçi alacağını açıklamasından sonra iş umudu ile yüzlerce kişi kayıt y

Rize'de ilginç çözüm! Adres sormak 1 TL!

Rize’de, sürekli iş yerine gelerek İŞ-KUR şubesinin adresini soran kişilerden rahatsız olan esnaf, çareyi "İŞ-KUR’un yerini sormak 1 TL” yazısını asmakla buldu. 

Rize’de ÇAYKUR’un 3 bin işçi alacağını açıklamasından sonra iş umudu ile yüzlerce kişi kayıt yaptırmak için İŞ-KUR Rize Şube Müdürlüğü’ne akın etti. İŞ-KUR’un ÇAYKUR için kayıtlara başlamamış olmasına rağmen iş umudu ile her gün yüzlerce kişi İŞ-KUR’un kapısını çalmaya devam ediyor. İŞ-KUR Rize şubesinde yaşanan olumsuzluktan en çok etkilenenler ise İŞ-KUR’un alt katında bulunan esnaf oldu. İŞ-KUR’a kayıt yaptırmak isteyen kişiler ilk önce bu esnafa uğrayarak İŞ-KUR’un adresini soruyor.

Sürekli çalıştığı iş yerine gelen kişilerin İŞ-KUR’un adresini sormalarından rahatsız olan Davut Köse isimli esnaf, kendince ilginç bir çözüm buldu. Köşe, iş yerinin camına “İŞ-KUR’un yerini sormak 1 TL” yazısı astı. Konuyla ilgili açıklama yapan Köse, şöyle konuştu: “Normal zamanlarda günde 5-10 kişi bize uğrayıp İŞ-KUR’un nerede olduğunu sorardı. ÇAYKUR, 3 bin işçi alacağını duyurduktan sonra bu sayı çok arttı. Müşterilerimizle ilgilenirken bir de bu soruya cevap vermek durumunda kalıyoruz. Halbuki İŞ-KUR bir kat üstümüzde. Kocaman bir tabelası var. Başlarını kaldırsalar tabelayı görecekler. Bende böyle bir şey düşündüm. Bu yazıyı astıktan sonra artık kimse gelip İŞ-KUR nerede diye sormuyor. Yazı, bir de kafalarını kaldırıp tabelayı görmelerini sağladı.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel