Rize'de heliski heyecanı

Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'deki doğa harikası Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı 20 kişilik sporcu grubu ile başladı.Helikopterle dağın zirvelerine bırakılan kayakçıların vadilere yaptığı kayak dalı olan, dünyada

Rize'de heliski heyecanı

Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'deki doğa harikası Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı 20 kişilik sporcu grubu ile başladı.

Helikopterle dağın zirvelerine bırakılan kayakçıların vadilere yaptığı kayak dalı olan, dünyada sayılı bölgelerde gerçekleştirilen "heliski"nin Türkiye'deki adresi, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarındaki Kaçkarlar. Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Almanya, Rusya ve Avusturya'dan bölgeye gelen 20 kişilik sporcu kafilesi, konakladıkları Ayder Yaylası'ndaki otelden helikopterle alınıp dağların zirvesine bırakılırken, kayarak vadilere inen sporcular gün boyu heliski heyecanı yaşıyor.

Güneydoğu Havacılık Heliski Koordinasyon Sorumlusu Yavuz Alaşehir,  yaptığı açıklamada, sezon boyunca heliski heyecanı yaşamak isteyen yerli ve yabancı 120 sporcuyu bölgede ağırlamayı planladıklarını söyledi.

Hava şartları ve yüksek kesimlerde kar kalitesinin son derece iyi durumda olduğunu vurgulayan Alaşehir, "Sporcularımız organizasyondan oldukça memnun. Sporcu kafilesinde bölgeye ilk defa gelenler olduğu gibi, geçmiş yıllarda burayı ziyaret edenler mevcut. Çok keyifli bir sezon bizi bekliyor" dedi.

Grupların bir haftalık süreçte gönüllerince kayak yapacağını ve mart ayının ortalarına kadar sürecek sezonda faaliyetlerin sorunsuz şekilde başladığını dile getiren Alaşehir, şunları kaydetti:

"Sporcu kafilesinde bu yıl Alman sporcular ağırlıkta. Almanların yanı sıra Rus, Avusturyalı, İngiliz ve Slovak gruplarımız mevcut. Ankara'dan katılan Türk sporcumuz var. Zaman zaman sayıları az olsa da Türk sporcular da katılıyor. Dünyada çok bilinen bir spor dalı olmasına rağmen heliski, Türkiye'de beklenen ilgiyi görmüyor. Kayak Federasyonu'nun sporcuları bu dala yönlendirmesi gerekiyor."

- "En kaliteli kar Kaçkarlar'da"

Bölgede bulunan tek Türk kayakçı Süleyman Yurtseven, Türkiye'nin kıymetinin Türk sporcular tarafından bilinmediğini savundu.

Kendisinin de Kaçkarlar'a ilk defa geldiğini belirten Yurtseven, "Dünyanın birçok yüksek dağında kayak yapılıyor. Himalaya, Kanada, Alpler... Kaçkarlar'ın da bu dağlardan sonra en iyi parkurlara sahip olduğunu burada kaydıktan sonra anladık. Eğimi, kar kalitesi, kalınlığı, uzunluğuyla eşsiz bir manzarası var. Yeşillik, doğal güzellik son derece güzel. Sporculara aşırı zevk veriyor. Aslen Rizeliyim ama Ankara'dan katılıyorum. Türk sporculara tavsiyem buralardaki güzellikleri gelip görsünler" dedi.

Geçmişte Gürcistan'a giden sporcuların artık Kaçkarlar'ı tercih ettiğini vurgulayan Yurtseven, "Kayak yapmaya gidecekler için Kaçkarlar mükemmel. Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesinin çok iyi olması tercih sebeplerinin başında geliyor. Kaçkarlar'da kar kalitesi çok yüksek olduğu için bir gelen bir kez daha geliyor. Buraya 4. kez gelenler var. Kaçkarlar sporculara çok büyük bir keyif veriyor. Kar kalitesi ve kayma keyfi çok müthiş" ifadesini kullandı.

Helikopterlerden sorumlu Turan Tokgöz ise heliski yapan sporcuları taşıyan helikopterlerde son 5 yıldır Türk pilotların görev yaptığını söyledi.

İki helikopterle yürütülen faaliyetlerde sporcuların aradığı güveni en iyi şekilde sunma gayretinde olduklarını belirten Tokgöz, "Helikopterlerimiz, sporcu ve pilotla altı kişi uçuyor. Her türlü irtifaya inebilen özelliklere sahip. Everest Dağı'na inebilen ilk helikopter olarak biliniyor. Hava şartlarına göre günde 25 sorti atabiliyor. Ayder Yaylası sporcular için son derece iyi bir bölge" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler