Rize'de hacı adayları uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile Rize’den hacca gidecek olan hacı adayları dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.Rize Merkez Sahil Camisi önünde, İl Müftülüğünce düzenlenen hacı uğurlama merasiminde din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim

Rize'de hacı adayları uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile Rize’den hacca gidecek olan hacı adayları dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Rize Merkez Sahil Camisi önünde, İl Müftülüğünce düzenlenen hacı uğurlama merasiminde din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

20130921aw000279_02.jpg

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları İsmail Temel ve Ali Çakmak ile Din Hizmetleri ve Eğitim Şubesi Müdürü Ali Keskin’in katıldığı merasime binlerce hacı adayı yakını katıldı.

Merasimde İl Müftüsü Yusuf Doğan, ömründe ilk kez hacca gidecek olan vatandaşlarımızın hac ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmelerini dileyerek, günahsız olarak sağlık ve afiyet içinde tekrar sevdiklerine ve ailelerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

20130921aw000279_03.jpg

190 hacı adayının kutsal topraklara uğurlandığı merasimde hep birlikte salat-ü selâm ve telbiyeler okunarak, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adayları kutsal topraklardaki hac farizasını yerine getirdikten sonra, “hacı” sıfatıyla 24 Ekim’de yurda dönecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel