Rize'de Gürcü vahşeti

Yaşlı çiftin 2 bin 600 lirasını ve cep telefonunu da alıp kaçan 6 Gürcü, olaydan 4 saat sonra kendine gelen Ayten Akgündüz'ün yardım çağrısı üzerine Gürcistan'a kaçmak üzereyken yakalandı Olay dün gece saat 00.30 sıralarında Ardeşen İlçesi Kavaklıdere Mah

Rize'de Gürcü vahşeti

Yaşlı çiftin 2 bin 600 lirasını ve cep telefonunu da alıp kaçan 6 Gürcü, olaydan 4 saat sonra kendine gelen Ayten Akgündüz'ün yardım çağrısı üzerine Gürcistan'a kaçmak üzereyken yakalandı

 Olay dün gece saat 00.30 sıralarında Ardeşen İlçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli Hikmet ve Ayten Akagündüz çifti geçen yıl çay hasadı için anlaştıkları 6 Gürcistan uyruklu işçi ile bu yıl da anlaştı. Çift, çay mevsimi öncesi evlerinin boya ve tadilatını yaptırmak için Gürcü işçileri yeniden eve çağırdı. Evde çalışma yapan işçiler, çiftin bir miktar parasının olduğunu fark etti. Plan yapan Gürcü işçiler gece çiftin el ve ayaklarını bağlayarak ağızlarını bantladı.

Çifte bir süre işkence ederek paraların yerini öğrenmeye çalışan Gürcü işçiler bu sırada Hikmet Akagündüz'ü dövdükten sonra boğarak öldürdü. Ayten Akagündüz'e de işkence yapan Gürcü işçiler, baygınlık geçiren kadını öldü sanarak bıraktı. Gürcüler, çiftin 2 bin 600 lira parası ile bir cep telefonunu alarak kaçtı.

 OLAYDAN 4 SAAT SONRA YAŞLI KADIN KENDİNE GELDİ
Olaydan 4 saat sonra Ayten Akagündüz, kendine gelerek çığlık atıp komşularından yardım istedi. Komşularının eve gelmesi üzerine polise haber verildi. Harekete geçen Polis işçilerin Gürcistan'a kaçabilecekleri düşüncesiyle ilçede tüm çıkışları kapattı, Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki Sarp Sınır Kapısı'nı bilgilendirdi. Gürcülerin kullandığı otomobilin plakasını tespit eden polis, aracı Ardeşen çıkışında sabah saat 06.00 sıralarında durdurdu. Çetenin lideri olduğu öğrenilen kişi ile yardımcısı iki kişi araçta yakalandı. Verdikleri ifadeler doğrultusunda diğer 4 işçi de saklandıkları evde ele geçirildi. İşçilerle birlikte 2 bin 600 lira para ile öldürdükleri Hikmet Akagündüz'ün cep telefonu da bulundu.

 Gözaltına alınan ve Ardeşen Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren ismi henüz açıklanmayan Gürcülerin suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olaydan kısa süre sonra zanlıları yakaladıklarını belirterek, "Eğer biraz daha geç kalınsaydı zanlılar sınırı geçerek Gürcistan'a kaçabilirdi" dedi.

 YARALI KADININ SAĞLIK DURUMU İYİ
Olaydan 4 saat sonra kendine gelen ve sınırı geçmeden zanlı Gürcü işçilerin yakalanmasını sağlayan Ayten Akagündüz'ün gördüğü işkence nedeniyle kaburga kemiklerinde kırık olduğu belirtildi. Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ayten Akagündüz'ün hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel