Rize'de futbolcular eylem yaptı

 Amatör Küme'de mücadele eden Güneysuspor'un futbolcuları, Hamzabeyspor ile yaptıkları maçta, başlama düdüğünün ardından    Hamzabeyspor ile yapacağı play-off grubu 4. hafta mücadelesi için Ekrem Orhon Stadı'na gelen Güneysuspor takımı oyuncuları sahaya,

Rize'de futbolcular eylem yaptı

 

Amatör Küme'de mücadele eden Güneysuspor'un futbolcuları, Hamzabeyspor ile yaptıkları maçta, başlama düdüğünün ardından 

 

 

 

Hamzabeyspor ile yapacağı play-off grubu 4. hafta mücadelesi için Ekrem Orhon Stadı'na gelen Güneysuspor takımı oyuncuları sahaya, "Başbakanım, takımın sahipsiz bırakıldı" yazılı pankartla çıktı. Güneysusporlu futbolcular hakemin başlama düdüğüyle birlikte Güneysu Belediyesi'nin takıma sahip çıkmadığı gerekçesiyle, orta sahada bir dakikalık oturma eylemi yaptı. 

 

Eylem sırasında Hamzabeysporlu futbolcular da bir dakika rakip kaleye hücum yapmadan beklediler. Maçın hakemi, sporcuların eylemlerini bir dakika sonra bitirmesinin ardından oyunu başlattı. Olaydan haberi olmadığını iddia eden Güneysuspor antrenörü Eray Alptekin, karşılaşmanın ikinci yarısına çıkmayarak görevinden istifa etti. 

 

Karşılaşmayı Hamzabeyspor 5-1 kazandı. 

 

Alptekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylem yapılacağı konusunda bilgiye sahip olmadığını belirterek, "Eylemden, gerçekleşince haberim oldu. Belediye başkanımız Ahmet Minder ve kulüp yöneticilerimiz takımı sahadan çekmemi, eylemi sonlandırmamı istediler. Ben de futbolcuların en doğal haklarını kullandıklarını söyledim. Ardından görevimi bırakmamı istediler. Ben de istifa ederek ikinci yarıya çıkmadım" dedi. 

 

-Güneysu Belediye Başkanı Minder: "Birkaç provokatör hariç hepsi benim yavrum"- 

 

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola amatör olarak destek verdiklerini belirterek, "Sezon başında hocamız hedefler koyarak birkaç oyuncuyu transfer etmemizi istedi. Biz de bu futbolcuları kadromuza kattık. Futbolculara prim veriyorduk. Ancak Güneysu dışından transfer ettiğimiz futbolcular, maddi beklentilerini çok yüksek tutmaya başladı. Bunun olamayacağını, amacımızın futbolcuları kahve köşelerinden kurtarmak olduğunu söyledik. Amacımız Güneysu'da gençlerin spor yapmasını sağlamaktı. Yaşanan gelişmeler sonrası hocamızın eksik işler yaptığını düşünerek sezon sonunda görevine son verecektik. Kendisi de gitmeden bize, böyle bir eylemle gol attı" dedi. 

 

Takımdaki birçok oyuncunun eylemden haberi olmadığını savunan Minder, şunları söyledi: 

 

"Futbolcularımız 17-18 yaşındaki gençler. Yaptığımız toplantı sonrası eylemi birkaç futbolcunun hazırladığını tespit ettik. Bir çok futbolcunun olaydan sahaya gittiklerinde haberi olmuş. Uymak zorunda kalmışlar. Birkaç provokatör hariç, hepsi yavrum. Onların hiçbirine kızgın değilim. Onlar Güneysulu evlatlarımız, sporlarını yapmaya devam edecekler. Olayları provoke eden 5 futbolcu ve teknik direktör ile yollarımızı ayırdık. Onlara hakkımı helal etmiyorum." 

 

Minder, sezon başında futbola gösterdiği ilgi nedeniyle voleybol, basketbol ve bireysel sporlara ilgisinin azaldığı yönünde eleştiri aldığını, şimdi bunun için pişmanlık duyduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel