Rize'de Fırtına Video Haber

Rize'de etkili olan fırtına sonrası 3 balıkçı teknesi hasar gördü, Karadeniz Sahil Yolu Çayeli geçişinde dalgaların yola taş fırlatması nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.Rize'de etkili olan fırtına sonrası 3 balıkçı teknesi hasar gördü, bazı tekn

Rize'de Fırtına Video Haber

Rize'de etkili olan fırtına sonrası 3 balıkçı teknesi hasar gördü, Karadeniz Sahil Yolu Çayeli geçişinde dalgaların yola taş fırlatması nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Rize'de etkili olan fırtına sonrası 3 balıkçı teknesi hasar gördü, bazı tekneler de batma tehlikesi geçirdi. Kentte, fırtına sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu Çayeli geçişinde dalgaların yola taş fırlatması nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Karadeniz'de gece boyu süren şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dalgalar yüzünden Çayeli ilçesi Kemer köyü balıkçı barınağındaki 3  balıkçı teknesi zarar gördü. 

Yüksek dalgalar, denizdeki taş ve benzeri hafriyat malzemelerini Karadeniz Sahil Yolu'nun Çayeli Tünel mevkisinde yola taşıdı. Bu nedenle bölgede trafikte aksamalar yaşandı. Fırtına yüzünden sahil plaj yolu bir süre ulaşıma kapandı. Söz konusu yoldaki ulaşım Karayolları ekiplerinin fırtına yüzünden yola biriken hafriyatı temizlemesiyle normale döndü.

Fırtınada teknesi hasar gören Mehmet Can, gece boyunca fırtınanın etkili olduğunu belirterek, "Dalga üç kez kuvvetli geldi ve barınaktaki üç tekneye hasar verdi. Geceden itibaren tedbir alarak diğer tekneleri hasarın daha büyümemesi için bağladık. Barınağın ağzının dar olması suyun yükselmesine neden oluyor. Bu da hasarı artırıyor" dedi.

Teknesi kırılan İbrahim Delal ise barınağının yıkıldığını, teknesinin büyük hasar gördüğünü vurgulayarak, geriye kalanları kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Pazar ilçesi İkiztepe Mahallesi'nde de bir balıkçı barınağında bağlı kayıklar, fırtına ve dalgalar nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Bu kayıklar, sahipleri tarafından güçlükle kıyıya çekilerek kurtarıldı.

İkiztepe Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Altunsal, daha önce yaşadıkları fırtınada kayıkların zarar gördüğünü belirterek, "Bu kez erken davranarak batmak üzere olan 10 kayığı kurtararak karaya çıkarttık. Şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle zor anlar yaşadık" diye konuştu.

Mahallelerindeki limanın mendireğinin 27 metre uzatılmasına rağmen böyle havalarda dalganın limanda güçlük yaşattığını anlatan Altunsal, "Mendireğin en az 50 metre daha uzatılması, 1,5 metre yükseltilmesi ve arka taraftan dalganın girdiği yerde yemleme yapılması gerekiyor. Yoksa bu limana bu kadar yapılan masraf hep boşa gidecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel