Rize'de evde sağlık hizmeti veriliyor

 Sağlık Müdürü Tepe: ''Rize'de 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduk'' Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.      Tepe, yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmeti uygulamas

Rize'de evde sağlık hizmeti veriliyor

 

Sağlık Müdürü Tepe: ''Rize'de 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduk''
 
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduklarını söyledi. 
     
Tepe, yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmeti uygulamasının amacının, yatağa bağımlı kişilere ihtiyacı olan sağlık hizmetinin ev ortamında sunulması olduğunu belirterek, ''Evde sağlık hizmeti veren personelimize daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi, değişen teknikleri öğrenip uygulamaları için eğitim veriyoruz. Toplum Sağlığı Merkezi'nde hizmet veren personelimizin, hastanelerde uygulamalı eğitim almalarını amaçlıyoruz'' dedi. 
     
Rize'de 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Tepe, şunları kaydetti: 
     
''Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezleri ile hastanelerle koordineli olarak yürüttüğümüz evde sağlık hizmetlerinde, yatağa bağımlı hastalara verilen tıbbi cihaz, ilaç, bez ve benzeri raporlarının çıkartılmasında yardımcı oluyoruz. Ayrıca hizmetin uygulanmaya başlamasından itibaren 122 hastaya hasta yatağı desteği de verdik.'' 
     
Tepe, evde sağlık hizmetleri birimlerinde görev yapan 20 personelin, Rize Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim programına katıldıklarını vurguladı. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel