Rize'de esrarengiz türbe!

Rize’nin Gündoğdu Beldesi Taşlık Köyü’nde hürmette kusur edilmeyen türbenin kime ait olduğu bilinmiyor.Rize’de alışık olunmayan türbe görenleri şaşkına çeviriyor. Bu güne kadar Rize’de türbe olmadığı bilinirdi. Ancak Rize’nin Gündoğdu Beldesi Taşlık Köyü’

Rize'de esrarengiz türbe!

Rize’nin Gündoğdu Beldesi Taşlık Köyü’nde hürmette kusur edilmeyen türbenin kime ait olduğu bilinmiyor.
Rize’de alışık olunmayan türbe görenleri şaşkına çeviriyor. Bu güne kadar Rize’de türbe olmadığı bilinirdi. Ancak Rize’nin Gündoğdu Beldesi Taşlık Köyü’nde bulunan türbe görenlerin dikkatini çekiyor. Hürmette kusur edilmeyen, özellikle Cuma Günleri bolca ziyaretçisi olduğu öğrenilen türbenin kime ait olduğu ise bilinmiyor.
Konuyla ilgili konuşan türbenin yakınındaki evin sahibi Aydın Yıldırım, “Yaklaşık 70 yıl önce Muhammet Meral tarafından bu arazide ahşap bir ev yapılmak istenmiş. Sabah ustalar geldiklerinde bin önceki gün inşaatta yaptıkları çalışmanın yıkılmış olduğunu görmüşler. Bu birkaç gün tekrar edince konuyu araştırmaya başlamışlar. İstanbul’dan buraya bir alim gelmiş. Bu çevrede araştırma yapmış. Tam bu noktada çok değerli bir alimin mezarı olduğunu söylemiş. O alim, eğer bu mezara hürmet edilmezse hürmet etmeyenlerin cezalandırılacağını söylemiş. Bu yüzden görünen ev geri çekilerek geride inşa edildi. Burada da bu türbe oluşturuldu. Burada yatan zatın kim olduğunu bilen yok” dedi.
Türbenin yakınında ikamet eden Neriman Meral ise yaptığı açıklama, “Benim başım çok ağrıyordu. Gelip burada dua ettim. Baş ağrım kalmadı. Çocuklarım için dua ettim. Hepsinin hali vakti yerinde. Çocuğu olmayanlar geldi ikizleri oldu. Kim olduğunu bilmiyorum ama büyük bir zat” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler