Rize'de Esnafın Zararı 25 Milyon Tl

Rize Ticaret ve Sanayi Odası(RTSO) Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, selden etkilenen esnaftan bir yıl aidat almamayı kararlaştırdıklarını söyledi.Ofluoğlu, "Rize'nin belirli bir süre vergi ve sigorta primlerinin ertelenmesini istiyoruz. Sel sadece işyerleri z

Rize'de Esnafın Zararı 25 Milyon Tl

Rize Ticaret ve Sanayi Odası(RTSO) Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, selden etkilenen esnaftan bir yıl aidat almamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Ofluoğlu, "Rize'nin belirli bir süre vergi ve sigorta primlerinin ertelenmesini istiyoruz. Sel sadece işyerleri zarar görenleri etkilemedi. Bütün Rize'yi etkiledi. Çünkü bunlar, zincirin halkaları gibi birbirine bağlı. Ertelemeler konusunda yetkililerle görüştük. Hiçbir zaman dökülen sirke kabını doldurmaz. Ama zararının kısmen telafisi için mümkün olanın yapılacağını inanıyoruz. Rize'de 600 civarında esnaf ve tüccarımız selden etkilendi. Ayrıca depolar var. Bunlarla bine yakın olur. Bu da çok önemli bir rakam Çünkü bizim toplam üyemiz 2 bin 500. 20-25 milyon lira direkt zararı var. Dolaylı olarak ise zarar çok daha fazla. Bu zararların ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel