Rize'de epilepsi hastasının derdi

Rize'nin Muradiye beldesinde mahalle yolunun bozuk olması yüzünden oturdukları evden her seferinde sedyeyle taşınmak zorunda kalınan 20 ve 22 yaşlarındaki Talip ve Kemal Aksu kardeşler, yollarının bir an önce yapılmasını istiyor.Merkeze bağlı Muradiye bel

Rize'de epilepsi hastasının derdi

Rize'nin Muradiye beldesinde mahalle yolunun bozuk olması yüzünden oturdukları evden her seferinde sedyeyle taşınmak zorunda kalınan 20 ve 22 yaşlarındaki Talip ve Kemal Aksu kardeşler, yollarının bir an önce yapılmasını istiyor.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Kömürcüler köyünün Singöz Mahallesi'nin yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki toprak yoldan kış aylarında ve yağmurlu günlerde araç gidememesi yüzünden, mahallede yaşayan ve epilepsi hastası olan Kemal (22) ile Talip Aksu (20) kardeşler, zaman zaman hastaneye götürülmeleri gerektiğinde sedyeyle taşınmak zorunda kalıyorlar. Mahalle sakinleri, yolun araçların rahatça yol alabileceği hale getirilmesini istiyor.

Epilepsi hastası gençlerin annesi Havva Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kriz geçirdikleri günlerde çocuklarını hastaneye yetiştirebilmek için zamanla yarıştıklarını belirterek, "Bazı zamanlar yol aşırı çamurlu olduğu için araç evimize kadar gelemiyor. Çocuklarımı 6 kilometrelik yoldan komşularımın yardımıyla sedyeyle taşıyorum" dedi.

Yol sıkıntısı çekmemek için kış mevsiminde belde merkezinde bir hayırseverin kendilerine verdiği eski evde kalmaya başladıklarını anlatan Aksu, "Ancak yaz aylarında çay hasadı yaptığımız için köyde kalıyoruz. Bu zamanlarda yağmurlu günlerde yine sorun yaşıyoruz. Çocuklarım rahatsızlandığında ambulans buraya ulaşamıyor. Bir an önce yolumuzun yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler