Rize'de dört balık türü keşfedildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi tarafından dünya faunası için 3’ü alabalık olmak üzere 4 yeni balık türü keşfedildi.Doç.Dr. Davut Turan, Dr. Maurice Kottelat ve Doç. Dr. Semih En

Rize'de dört balık türü keşfedildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi tarafından dünya faunası için 3’ü alabalık olmak üzere 4 yeni balık türü keşfedildi.

Doç.Dr. Davut Turan, Dr. Maurice Kottelat ve Doç. Dr. Semih Engin’in bilimsel çalışmaları neticesinde Türkiye’de bulunan ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 alabalık türü ortaya çıkarıldı.

Doç.Dr. Davut Turan, Prof.Dr. F. Güler Ekmekçi , Dr. Vera Luskova ve Jan Mendel’den oluşan diğer bir araştırma ekibi de yeni bir sazan türü keşfetti.

Yeni türler, Salmo chilo (dudaklı), Salmo labecula (Mürekkep benekli), Salmo opimus (Şişman) ve Gobio sakarya ensis olarak isimlendirildi. Alabalıklar isimlendirilirken en karakteristik özellikleri dikkate alındı. Sazan balığı ise ilk tespit edildiği bölge olan Sakarya Nehri’ne atfedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel