Rize'de dere ablukaya alındı!

 Rize'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu İlçesi'nde Katarahte deresinin yüzeyi beyaz bir madde ile kaplandı, çevreye rahatsız edici koku yayıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı.Asmalı Irmak Köyü'nd

Rize'de dere ablukaya alındı!

 Rize'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu İlçesi'nde Katarahte deresinin yüzeyi beyaz bir madde ile kaplandı, çevreye rahatsız edici koku yayıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı.

Asmalı Irmak Köyü'ndeki Katarahte deresinin yüzeyinin yer yer beyaz lekelerle kaplanması ve çevreye aşırı derecede rahatsız edici koku yayılması üzerine yöre sakinleri Jandarma'yı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, dere çevresinde beyaz lekelerle kaplanan göletlere yaklaşılmasına izin vermedi, olayı belgelemek için de fotoğraf çekimi yaptı. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de inceleme başlattı, numuneler aldı.

Yöre sakinleri ise, su yüzeyindeki beyaz örtünün Katarahte deresi üzerinde yapımı süren Ayvasıl hidroelektrik santral inşaatının tribün sahasından sonra başladığını belirterek, santral sahasından dereye atık maddelerin bırakıldığını ileri sürdü. Köylülerden Hüsnü Kapot, "HES sahasından sonra kirlilik başlıyor. Oradan dereye atık maddeler bırakıldığını düşünüyoruz. Yeter artık. Biz temiz çevre istiyoruz. Yediğimiz içtiğimiz her şey katkılı. Bari derelerimiz temiz kalsın diyerek tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel