Rize'de demokratikleşme paketine tepki!

Türkiye Kamu-Sen üyeleri tarafından; demokratikleşme paketini protesto etmek için şube binasına üzerinde öğrenci andının yazılı olduğu dev bir afiş asılarak, Atatürk anıtı önünde toplu olarak öğrenci andı okundu.Atatürk Anıtı önündeki etkinlikte Türkiye K

Rize'de demokratikleşme paketine tepki!


Türkiye Kamu-Sen üyeleri tarafından; demokratikleşme paketini protesto etmek için şube binasına üzerinde öğrenci andının yazılı olduğu dev bir afiş asılarak, Atatürk anıtı önünde toplu olarak öğrenci andı okundu.
Atatürk Anıtı önündeki etkinlikte Türkiye Kamu Sen Rize Şubesi Başkanı Temel Yaşar, toplanan grup adına bir basın açıklaması okudu. Basın açıklamasında, “Demokrasi ve özgülükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi planlayan şüpheli bir paket ile karşı karşıyayız. Bu paketle, Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz ‘Türklük’ yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda okullarda her sabah okutulan ‘öğrenci andı’ kaldırılmakta ‘Ne mutlu Türküm diyene’ susturulmaktadır. Bu coğrafyadan Türk adını silmeyi hedefleyenlere karşı, şehitlerimizin kanları ile sulanmış bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Diyoruz ki. ‘üste mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk'ün ilini ve töresini kimse bozamayacak. Yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup toplu olarak öğrenci andını okudu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler