Rize'de davalık olan HES iptal edildi!

 Rize İdare Mahkemesi'nin, Şehir İçme Suyu Şebekesi Andon Tesisleri üzerinde yapımı planlanan HES projesi için iptal kararı verdiği bildirildi.Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, yaptığı yazılı açıklamada, HES'lere karşı bugüne kadar

Rize'de davalık olan HES iptal edildi!

 Rize İdare Mahkemesi'nin, Şehir İçme Suyu Şebekesi Andon Tesisleri üzerinde yapımı planlanan HES projesi için iptal kararı verdiği bildirildi.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, yaptığı yazılı açıklamada, HES'lere karşı bugüne kadar 130'a yakın dava açıldığını belirtti.

Şan, 110'un üzerindeki HES için açılan davalarda, 122 yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Diğer davalarda olduğu gibi burada da yargı devletin resmi kurumlarının açıkça hukuka, yasalara, yönetmeliklere ve uluslararası anlaşmalara aykırı davrandığını ortaya koydu. Bu davanın en ilginç yönü ise yaklaşık 350 bin nüfusun içme suyunun sağlandığı tesislerin içerisinde böyle bir projenin geliştirilmesi. Yani suyu önce bu tesislerden geçirip enerji üretilecek ve sonrasında arıtma tesislerine verilip isale hattına aktarılacak. Bu projenin devamında ise Paşaçukur mevkisinde, hiçbir izin veya kullanım hakkı alınmaksızın böyle bir tesis yapılmış ve bitirilmiş. Burada ise su tirbünlerden geçirildikten sonra direkt isale hattına veriliyor. Ortada böylesine ilginç bir durum var ve daha da ilginci yaklaşık 2 yıldır bu çalışma için herhangi bir yazışma, ÇED raporu veya başvuru dahi yapılmamış."

Şan, DEKAP olarak bundan sonra da HES'lere ve benzeri projelere karşı yurdun her yanında mücadele eden köylülerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler