Rize'de Cumhuriyet horonu

Rize’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Anıta sadece Rize Valiliği, Rize Garnizon Komutanlığı ve Rize Belediyesi çelenkleri bırakıldı.Kutlamalar da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı ö

Rize'de Cumhuriyet horonu

Rize’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Anıta sadece Rize Valiliği, Rize Garnizon Komutanlığı ve Rize Belediyesi çelenkleri bırakıldı.

Kutlamalar da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan kutlamalarda Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansarar ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askerlerin, polislerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar. 
 
Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Rize Valisi Nurullah Çakır yaptı. Çakır konuşmasında ülkenin her geçen gün her alanda kalkınmakta olduğunu belirterek, “Bütün bu gelişmeler ülkemizin istikrarına, güçlü yönetimine ve başarılı demokrasisine borçluyuz.
 
Her zaman olduğu gibi bu cennet vatanın ve milletimizin hasımları olacaktır. Tarih boyunca milletçe her zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi bugün ki var olan zorluklarımızı da birlikte ve beraberlik içerisinde aşacağımızdan tereddüdünüz olmasın” dedi.
 
Konuşmanın ardından mıkıza ve kemençe müziği eşliğinde halk oyunları gösterileri yapıldı. Resmi Kutlama töreni; öğrencilerin, polislerin ve askerlerin resmi geçidi ile son buldu. Resmi programın sona ermesinin ardından Rize Belediyle Başkanı Halil Bakırcı tüm protokol mensuplarını topladı ve Atatürk anıtı önünde bir süre horon oynandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel