Rize'de çözüm süreci protesto edildi

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde daha önce Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasını protesto amacıyla lastik yakarak yol kesen Sabit Yeniçırak, bu kez çözüm sürecinde amacın barış değil Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması olduğunu sa

Rize'de çözüm süreci protesto edildi
Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde daha önce Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasını protesto amacıyla lastik yakarak yol kesen Sabit Yeniçırak, bu kez çözüm sürecinde amacın barış değil Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması olduğunu savunarak kalabalık bir grupla eylem yaptı, Abdullah Öcalan posteri yakmaya çalıştı. Ancak yağmurun azizliğine uğrayan Yeniçırak, posteri tam olarak yakamadı.
 
Ardeşen ilçe meydanında cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Tek bayrak, tek devlet, duyarsız olma ey millet' pankartı açtı. Yağmur altında Türk bayrakları ile alana gelen ve şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyan grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Tek bayrak, tek millet, akıllı ol hükümet' sloganları attı. Protesto gösterisini düzenleyen Sabit Yeniçırak, elindeki çöp poşetinden çıkardığı ve üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bir posteri ateşe verdi. Ancak yağmurun azizliğine uğrayan Yeniçırak, posteri tam olarak yakmayı bir türlü başaramadı. 'VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
 
Yer yer yanmış posteri kenara bırakarak konuşan Yeniçırak, teröre karşı yürütülen demokratik çözüm arayışlarının PKK'ya silah bıraktırmak, kan dökülmesini önlemek veya barışın sağlanması amacı taşımadığını öne sürerek şunları söyledi:
 
"Bu bir oyundur. Burada amaç İmralı'da yatan caninin serbest kalmasını ve sözde Kürdistan'ı kurup bez parçası dedikleri bayraklarının dalgalanmasını sağlamaktır. Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı yoktu. Ben bu protesto gösterini yaparken bana engeller koyuldu. Ama PKK'nın yaptığı gösteriye engel konulmadı. Bu çirkin oyunlar son bulana kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Namusumuz olarak bildiğimiz vatanımıza sahip çıkacağız."
 
Grup daha sonra sloganlar eşliğinde bir süre yürüdükten sonra dağıldı. Polis, grubu uzaktan takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel