Rize'de cezalarını böyle çekiyorlar

Rize’de işledikleri basit suçlardan dolayı para cezasına çarptırılan, ancak para cezasını ödeyemeyen 35 kişi Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında park temizliği ve düzenlemesi yapıyorlar. Rize’de darp, hakaret, mukavemet gibi basit suçlara karışan 35 ki

Rize'de cezalarını böyle çekiyorlar

Rize’de işledikleri basit suçlardan dolayı para cezasına çarptırılan, ancak para cezasını ödeyemeyen 35 kişi Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında park temizliği ve düzenlemesi yapıyorlar. 

Rize’de darp, hakaret, mukavemet gibi basit suçlara karışan 35 kişi çarptırıldıkları para cezalarını ödeyemeyince Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında Rize Belediyesi bünyesinde park ve bahçelerde temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yaparak cezalarının kalan kısmını dolduruyorlar.

Denetimde Serbestlik uygulamasına maruz kalan kişilerin bir çoğu verilen cezanın kendilerini toplumdan ve ailelerinden koparttığını ileri sürüp uygulamadan şikayet ettiler. Yaptıkları açıklamalarda, “Burada yüz kızartıcı suç işleyen hiç kimse yok. Ya kavgaya karışmıştır, ya eşi ile tartışmıştır, ya komşusu ile tartışmıştır yada sözlü olarak birisini tehdit etmiş veya hakaret etmiştir. Verilen para cezalarını ödemekte güçlük çekince bu cezaya çarptırıldık. Verilen bu cezalar ile normal hayatımızdaki mesleklerimizden ayrılmak zorunda kaldık. Yarım gün çalıştığımız için düzenli bir işe giremiyoruz. Bu nedenle para kazanamıyoruz. Bazen eve ekmek götürecek kadar para bulamıyoruz. Bu uygulama ile hem ailemizden hem de toplumdan koptuk. Hayat düzenlerimiz bozuldu. Evlerimizi geçindirmek için para kazandırmak zorundayız. Verilen para cezalarını uygun ödeme koşullarının sağlanması halinde normal hayatımıza dönerek ödeyebiliriz. Bu şekilde bu imkanda elimizden alınmış oluyor” dediler.

Cezasını Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında park ve bahçe bakımı ile dolduran 35 kişi arasında 300 saatten 2 bin saate kadar cezası olanlar var. Her iki saat 1 gün olarak hesaplanıyor. İsteyenler 8 saat çalışarak bir günde cezasından 4 gün eksiltmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler